Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

«Ναι» στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, λέει ο Ομπάμα


«Ναι» στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, λέει ο Ομπάμα
Εάν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα αναλάβει πρωτοβουλία για λύση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους και προϊδεάζει για σύγκρουση με Μέρκελ
Λίγo πριν την κρίσιμη αναμέτρηση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα, μέσω εκπροσώπου του, δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ του νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το Mega, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, συμφωνεί δηλαδή με τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – που, άλλωστε, ως ένα μεγάλο βαθμό ελέγχει. .


Ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα, καθώς λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και κάνει σκληρές μεταρρυθμίσεις.

O ίδιος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία και η Ελλάδα θα αναλάβει -όπως είπε- νέα δέσμευση για τις μεταρρυθμίσεις, που είναι αναγκαίες στο πλαίσιο του προγράμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν ο Μπαράκ Ομπάμα καταφέρει να επανεκλεγεί τότε θα επιχειρήσει να ξεκινήσει νέος διάλογος με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους. Μάλιστα, όπως σημειώνει η ίδια πηγή, δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με στόχο να προστατεύσει το πρόγραμμα σταθερότητας των ΗΠA.
Πηγή: voria.gr

Tags: , , , ,

0 Responses to “«Ναι» στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, λέει ο Ομπάμα ”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks