Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Έως την Άπω Ανατολή «ταξιδεύουν» τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ Αναζήτηση συνεργασιώνΤο πανεπιστήμιο Πειραιά
Στο εξωτερικό «ταξιδεύουν» πλέον τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ρωσία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, κράτη του Περσικού κόλπου και βεβαίως η Κίνα αποτελούν τους νέους εταίρους των Ελληνικών ΑΕΙ. Βασιζόμενα και στο νέο νόμο στοχεύουν στην εξωστρέφεια που θα τους φέρει οικονομικά οφέλη, τεχνογνωσία, αλλά και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υπόγραψε συμφωνία με το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Κίνας, ενώ σε συνεργασία με Ανώτατο Ίδρυμα του Πεκίνου προχώρησε και το πανεπιστήμιο Πειραιά, με το τμήμα ναυτιλιακών σπουδών μάλιστα να εξετάζει την προοπτική συνεργασίας με κινεζικές εταιρίες διεθνούς εμβέλειας, όπως η COSCO.

Από την πλευρά τους οι πρυτανικές αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται εν αναμονή της αδειοδότησης για τη λειτουργία του πρώτου παραρτήματος ελληνικού πανεπιστημίου στο εξωτερικό και μάλιστα στο Ντουμπάι.

Το Ελληνικό ίδρυμα θα στείλει την πρώτη βασική ομάδα καθηγητών που θα οργανώσουν το παράρτημα, ενώ προτεραιότητα στις προσλήψεις του υπόλοιπου προσωπικού θα έχουν οι Έλληνες επιστήμονες.

Τέλος, στη Νοτιανατολική Ευρώπη έχει στρέψει το βλέμμα του το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ σε ανάλογο πλαίσιο συνεργασιών κινούνται και αρκετά τεχνολογικά ιδρύματα.

Tags: , ,

0 Responses to “Έως την Άπω Ανατολή «ταξιδεύουν» τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ Αναζήτηση συνεργασιών”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks