Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 150.000 θέσεις για ανέργους


Εργαζόμενους από τους πίνακες ΟΑΕΔ θα μπορούν να επιλέγουν οι δήμοι που αυτοχρηματοδοτούν έργα αυτεπιστασίας
Προτεραιότητα στην απασχόληση δίνει η ηγεσία του υπ. Εσωτερικών. Στη φωτογραφία ο αρμόδιος υπουργός Τ. Γιαννίτσης
Προτεραιότητα στην απασχόληση δίνει η ηγεσία του υπ. Εσωτερικών. Στη φωτογραφία ο αρμόδιος υπουργός Τ. Γιαννίτσης
Η ενίσχυση της απασχόλησης αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Τ. Γιαννίτση κατά τη διάρκεια άτυπης συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε χτες. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Φ. Γεννηματά και ο υφυπουργός Π. Κουκουλόπουλος.
Ο κ. Γιαννίτσης αναφέρθηκε στην άμεση υλοποίηση του προγράμματος αυτεπιστασίας, καθώς και στην ενεργοποίηση των κοινωνικών θέσεων εργασίας μέσω των δήμων όπου υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν συνολικά 150.000 άνεργοι.
Συμπληρώνοντας ο κ. Π. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι για τα προγράμματα αυτεπιστασίας θα έχουν διαμορφωθεί από τον ΟΑΕΔ οι κυλιόμενοι πίνακες των ανέργων (εργατών και τεχνιτών που είναι κοντά στη σύνταξη ή είναι νέοι μέχρι 29 ετών) μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου. "Από τα μέσα Δεκεμβρίου οι δήμοι που αυτοχρηματοδοτούν έργα αυτεπιστασίας θα μπορούν να επιλέξουν εργαζόμενους από τους συγκεκριμένους πίνακες", σημείωσε ο κ. Κουκουλόπουλος, ενώ οι υπόλοιποι δήμοι που θα αξιοποιήσουν ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα από την 1η Φεβρουαρίου του 2012.
Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να ενεργοποιηθούν και οι θέσεις κοινωνικής εργασίας στους δήμους μέσω ΜΚΟ. Ο υφυπουργός Εσωτερικών εκτίμησε πως την επόμενη χρονιά δεν θα γίνουν προσλήψεις στους ΟΤΑ, ενώ θα μειωθεί δραστικά και το εποχικό προσωπικό.
Η εφεδρεία
Ο κ. Γιαννίτσης, ερωτηθείς για την εφαρμογή της "προσυνταξιοδοτικής" εφεδρείας στους ΟΤΑ, τις περιφέρειες και τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ότι "η εφεδρεία έχει περιορισμένη επίδραση τους ΟΤΑ".
Παράγοντες του υπουργείου ανέφεραν ότι στο σύνολο των 130.000 υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μόνο το 2-3% των εργαζομένων θα αποχωρήσει μέσω "εφεδρείας", δηλαδή 3.000-4.000 υπάλληλοι.
Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι ήδη η πολιτική ηγεσία έχει ξεκινήσει την επεξεργασία των διατάξεων που αφορούν τον "νόμο- σκούπα" για τον "Καλλικράτη" και επισήμανε ότι υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χρηματοδότησης των ΟΤΑ όπου με τον νέο προϋπολογισμό θα λάβουν μειωμένα κονδύλια κατά 1,1 δισ. ευρώ από πέρυσι.
"Οι συζητήσεις για τα οικονομικά των ΟΤΑ θα συνεχιστούν με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ ακόμη και μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ
Καταργούνται οι κενές οργανικές θέσεις
Την άμεση εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και της κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων ζητεί από τους ΟΤΑ με κατεπείγουσα εγκύκλιο ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Θ. Ξηρός. Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι των ΟΤΑ που πρόκειται να τεθούν σε καθεστώς "προσυνταξιοδοτικής" εφεδρείας θα πρέπει να λάβουν ενυπόγραφα γνώση για την εφαρμογή του μέτρου, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται να τηρήσουν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα που τίθενται από την εγκύκλιο. Παράλληλα οι ΟΤΑ α' και β' βαθμού υποχρεούνται να ενημερώνουν συγχρόνως και το μητρώο εργαζομένων για τις αλλαγές που θα επέλθουν στο ανθρώπινο δυναμικό.
Για την κατάργηση των οργανικών μονάδων κατά 30% τουλάχιστον, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτση, έχει ολοκληρωθεί η σχετική ενέργεια για τις υπηρεσίες του υπουργείου, αφού αξιοποιήθηκε η προεργασία που είχε γίνει επί υπουργίας του κ. Χ. Καστανίδη.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
πηγη:
εθνος gr

Tags: ,

0 Responses to “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 150.000 θέσεις για ανέργους”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks