Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Stratfor:Τα οκτώ κλειδιά των εξελίξεων στην Τουρκία

Τον τρόπο για να αξιολογήσετε τις εξελίξεις στην Τουρκία παρουσιάζει το Stratfor. Καλεί τους αναγνώστες να δείξουν προσοχή στη στήριξη της σιωπηλής πλειοψηφίας, στη συνοχή της αντιπολίτευσης, στα ΜΜΕ, στον στρατό και στους Κούρδους.

Τις τελευταίες ημέρες η βία εξαπλώθηκε στην Τουρκία, καθώς αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με διαδηλωτές. Ως τώρα, δύο διαδηλωτές, νεαροί και οι δύο, έχουν σκοτωθεί. Ο ένας χτυπήθηκε από ταξί στην Κωνσταντινούπολη και ο άλλος από αντλία νερού στην Αντιόχεια, στην περιφέρεια Χατάι. Οι διαδηλώσεις έχουν μικρότερο μέγεθος και ένταση από το Σαββατοκύριακο, αλλά θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την ισχύ και την βιωσιμότητα αυτού του εξαιρετικά διαιρεμένου κινήματος. Οι εκτιμήσεις μας θα βασιστούν στις παρακάτω κατευθυντήριες γραμμές.



Διατήρηση Αναλυτικής Πειθαρχίας

Διατήρηση μιας πειθαρχημένης προσέγγισης στην αξιολόγηση του μεγέθους, της σύνθεσης και της γεωγραφικής επέκτασης των διαδηλώσεων. Η κάλυψη μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα τείνει να διογκώνει τους αριθμούς και τα γεγονότα. Οι μεγαλύτερες και πιο βίαιες διαδηλώσεις, με τη συμμετοχή περίπου 5.000 – 10.000 διαδηλωτών, συνεχίζονται στην Κωσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Άγκυρα και σε μικρότερο βαθμό στην Άντανα. Μικρότερες διαδηλώσεις έχουν εκδηλωθεί στην Αττάλεια, στο
Εσκισεχίρ, την Γιάλοβα, το Μπολού, τη Μούγκλα, το Ικόνιο, το Χατάι, τη Μερσίνη και στην Τράμπζον, με τη συμμετοχή μερικών εκατοντάδων ανθρώπων. Να επιδείξετε προσοχή σε οποιαδήποτε ανακοίνωση καλεί τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν το Σαββατοκύριακο, όπου μπορεί να κινητοποιηθεί μεγάλος αριθμός πολιτών.


Για περισσότερα πατήστε στο σύνδεσμο - Euro2day

Tags:

0 Responses to “Stratfor:Τα οκτώ κλειδιά των εξελίξεων στην Τουρκία”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks