Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Διπλωματικοί ελιγμοί από Η.Π.Α - Ρωσία και στην μέση ο Ο.Η.Ε.


Σχέδιο ψηφίσματος που συνέταξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία. κατατέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο ζητείται η παράταση της θητείας της ειρηνευτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ Συρίας και Ισραήλ. Το σχέδιο προτείνει την επέκταση της παρουσίας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών γνωστής ως UNDOF, για έξι μήνες.
Η παράταση της παρουσίας του ΟΗΕ στα Υψίπεδα του Γκολάν κρίνεται απαραίτητη καθώς εντείνονται οι φόβοι για πιθανή ένταση μεταξύ των γειτονικών χωρών εξ αιτίας της κλιμάκωσης του εμφυλίου στη Συρία.

«Τα πρόσφατα επεισόδια κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός φανερώνουν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρεται στο σχέδιο του ψηφίσματος που ήρθε στην κατοχή του Reuters.
Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή, όπως είχαμε γράψει, έχει γίνει περιπλεχθεί αρκετά. Η ισλαμική «Άνοιξη» ξεφεύγει εκτός ελέγχου και ακόμα και οι Μεγάλες Δυνάμεις φοβούνται κλιμάκωση. Το θέμα είναι ότι πρέπει να επιβληθεί η τάξη, αλλά καμία πλευρά (Η.ΠΑ.-Ρωσία) δεν επιθυμεί για την άλλη να αναλάβει τον πρώτο ρόλο. Γι’ αυτό και πάμε από παράταση σε παράταση. Ως πότε, όμως…

Tags:

0 Responses to “Διπλωματικοί ελιγμοί από Η.Π.Α - Ρωσία και στην μέση ο Ο.Η.Ε.”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks