Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Διαλύουν το στρατό και "κόβουν" τα κονδύλια του ΕΣΠΑ κατά 42% οι Ευρωπαίοι!


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει περίεργα -τουλάχιστον- θέματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, προτείνοντας επί της ουσίας τη διάλυσής τους και τη μετατροπή τους σε μία δύναμη “ευρωπαϊκής στρατοχωροφυλακής”, ένα ακόμη στοιχείο δείχνει ότι η περίφημη “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη” είναι ανύπαρκτη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να μειωθούν οι χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ για την χώρα μας κατά 40% για τα επόμενα 6 χρόνια! Αυτό προκύπτει από επίσημη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή.
«Είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μιλάει για αλληλεγγύη προς την Ελλάδα όταν προτείνει να μειωθούν οι χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ για την Ελλάδα κατά 40% για τα επόμενα 6 χρόνια»; Σε αυτό ουσιαστικά το ερώτημα, του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, κλήθηκε να απαντήσει ο Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Hahn.

Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, για την επόμενη εξαετία 2014-2020, τα κονδύλια για την Ελλάδα θα είναι μειωμένα κατά 42% σε σχέση με το προηγούμενο ΕΣΠΑ (2007-2013), για την Πορτογαλία θα είναι μειωμένα κατά 10%, ενώ αυξάνονται της Ιρλανδίας κατά 26%, της Πολωνίας κατά 15%, της Σουηδίας κατά 12% και του Ηνωμένου Βασιλείου κατά 22%!!
Στην απάντησή του ο κ. Hahn με πολύ “κοφτό” ύφος, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «Η Επιτροπή υπέβαλε την πρόταση για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2014-2020 σχετικά με την πολιτική συνοχής βάσει εναρμονισμένων, αντικειμενικών δεικτών, για όλα τα κράτη μέλη και τις περιφέρειες» και καταλήγει «το τελικό ύψος της χρηματοδότησης για την Ελλάδα θα καθοριστεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Δηλαδή, ο Επίτροπος εξηγεί ότι εφαρμόστηκαν «άτεγκτα» οι Κανονισμοί που ισχύουν, και οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση που ίσχυε στην Ελλάδα πριν την κρίση και όχι τώρα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση των κονδυλίων που θα λάβει η Ελλάδα.
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα “περίεργα και ανήκουστα” που προτείνουν για κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και για την δημιουργία “επαγγελματικού στρατού” στην Ελλάδα,χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες για το μέγεθος και τις δυνατότητες αυτού του στρατού. Με δεδομένες τις περικοπές που περιγράφουν στο κείμενο αξιολόγησής τους οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -μέχρι και 62%!- δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι ο στρατός που προτείνουν θα είναι ένας εθνικός αξιόμαχος στρατός.
Κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους και η κυβέρνηση καλό θα είναι να πάρει θέση άμεσα.

Tags: , ,

0 Responses to “Διαλύουν το στρατό και "κόβουν" τα κονδύλια του ΕΣΠΑ κατά 42% οι Ευρωπαίοι!”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks