Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Διάκριση για ομάδα με έλληνες φοιτητές στο London Startup Weekend


Δύο Έλληνες φοιτητές, ο Φίλιππος Ρούσσος και ο Δημήτρης Ηλίας συμμετείχαν στην ομάδα που κέρδισε το London Startup Weekend που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Telegraph Media Group το περασμένο Σαββατοκύριακο με την εφαρμογή SmartWard.
Στο London Startup Weekend παραβρέθηκαν και CEOs από το Silicon Valley, σύμφωνα με το techit.gr.

Η ομάδα έλαβε θετικά σχόλια και από τον δήμαρχου του Λονδίνου, Boris Johnson, ο οποίος δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το (NHS), το αντίστοιχο Ε.Σ.Υ.
Η εφαρμογή SmartWard βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών και μειώνει το ανθρώπινο λάθος σε διάφορες εργασίες. Η εφαρμογή στέλνει στο προσωπικό tasks που πρέπει να εκτελεστούν όταν αυτό έχει ασθενή από άλλη πτέρυγα ή τα εξωτερικά ιατρεία. Επίσης, ενσωματώνει την χρήση των pagers (στην περίπτωση που θέλει ο γιατρός) με το να στέλνει ειδοποιήσεις ότι δημιουργήθηκε νέο task.
Περαιτέρω, η εφαρμογή αυτή καταγράφει τη νοσηλεία του κάθε ασθενούς, γεγονός που μπορεί να επιτρέψει καλύτερο προγραμματισμό για την έκδοση εξιτηρίων. Η ιδέα αυτή είναι μιας νεαρής γιατρού, Dr Michelle Teo, η οποία δουλεύει για το NHS στο Nottingham της Αγγλίας.
Ο επόμενος στόχος της ομάδας είναι να κερδίσει το Global Startup Battle, ένα διαδικτυακό  διαγωνισμό που ξεκίνησε την Τετάρτη 21/11 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 27/11.
Πάνω από 100 ομάδες παρουσιάζουν το video τους στη facebook σελίδα του Global Startup Battle και από τις πρώτες 15 που θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους μία θα επιλεχθεί ως η νικητήρια ομάδα από κριτές του Silicon Valley. Όποιος επιθυμεί να τους ψηφίσει, πρέπει να κάνει like στη facebook σελίδα του Global Startup Battle και μετά να βρει και να ψηφίσει το video «SmartWard».
 pygmi.gr

Tags:

0 Responses to “Διάκριση για ομάδα με έλληνες φοιτητές στο London Startup Weekend”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks