Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ Αγκάθι η βιωσιμότητα του χρέους


Το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας δεν θα επιτρέψει να μειωθεί το δημόσιο χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020 και θα αφήσει μια τρύπα που θα πρέπει να καλυφθεί, δήλωσαν σήμερα ευρωπαίοι αξιωματούχοι βασιζόμενοι στην σχετική έκθεση που παρουσίασε χθες η τρόικα στο Eurogroup.

Αγκάθι η βιωσιμότητα του χρέους
"Το επίπεδο του χρέους υπολογίσθηκε στο 129%. Πρέπει συνεπώς να σκεφθούμε μέτρα αντιστάθμισης", δήλωσε μια ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή.

Πολλές πηγές είχαν δηλώσει προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως το επίπεδο του ελληνικού χρέους θα είναι πολύ πέραν του 125% μετά την εφαρμογή του σχεδίου στήριξης.

Συναίνεση για την επανεξέταση του προγράμματος μερικής παραγραφής του χρέους που κατέχουν οι τράπεζες (το PSI), δεν υπάρχει σύμφωνα με μία από τις πηγές που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, η οποία έκανε λόγο για άλλες λύσεις, όπως ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους από κεντρικές τράπεζες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το θέμα αυτό είναι το πιο δύσκολο κατά τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν ως τη Δευτέρα και τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Εξετάζεται επίσης μια αύξηση από τα κράτη της ευρωζώνης. Έχουν εντοπιστεί επιπλέον ανάγκες περίπου 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία προστίθενται στα 130 δισεκατομμύρια (που προβλέπονται από το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας), δήλωσε η πηγή αυτή, διευκρινίζοντας ότι θα χρειαστούν ακόμη περίπου 10 δισεκατομμύρια επιπλέον για να φτάσουμε σε αναλογία χρέους 124%.

Αυτά τα θέματα θα βρίσκονται στο κέντρο των συζητήσεων των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ευρωζώνης που θα συνεδριάσουν την Κυριακή για να προετοιμάσουν τη σύνοδο του Eurogroup της Δευτέρας, σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή πηγή.

πηγη:Ethnos.gr

Tags:

0 Responses to “ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ Αγκάθι η βιωσιμότητα του χρέους”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks