Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πρώτο θέμα στα διεθνή Μέσα η ληστεία στο Μουσείο Ολυμπίας


Στην πρωτοφανή κλοπή των εκθεμάτων στο Μουσείο της Ολυμπίας είναι στραμμένα τα διεθνή μέσα 
Το γύρω του κόσμου κάνει για άλλη μια φόρα η Ελλάδα. Αυτή τη φόρα τα διεθνή μέσα αναφέρονται στην οικονομική κρίση αλλά στην πρωτοφανή ληστεία στο  Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία.
Παράλληλα τα  ξένα ΜΜΕ αναφέρονται, επίσης, στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.
Από την πλευρά του το BBC εκτός  από την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού αναφέρει, "Ένοπλοι ληστές έκλεψαν δεκάδες αντικείμενα από μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία -τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων" αναφέρει το BBC, λέγοντας ότι το μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας.
 
"Ληστές εισέβαλαν σε μουσείο στην Ολυμπία, τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, έδεσαν και φίμωσαν τη φύλακα, κλέβοντας αντικείμενα" αναφέρει το CNN, επικαλούμενο την αστυνομία. Το αμερικανικό δίκτυο κάνει και αυτό αναφορά στην παραίτηση του κ. Γερουλάνου.
Τo δημοσίευμα συνοδευόταν και από φωτογραφία με τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 που έφτασαν μέχρι και τον αρχαιολογικό χώρο.
"Η αστυνομία και οι υπεύθυνοι του μουσείου δεν έχουν αυτή την ώρα εικόνα για τα αντικείμενα που εκλάπησαν από τις σπασμένες προθήκες αλλά οι τοπικές αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για περίπου εξήντα αρχαιότητες", γράφει τοAssociated Press.
"Ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του, όταν ένοπλοι ληστές έκλεψαν περισσότερα από 60 αρχαία αντικείμενα σε μουσείο στην Ολυμπία, σύμφωνα με αξιωματούχους" αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
"Οι ελληνικές Αρχές δηλώνουν ότι μεγάλη ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας" αναφέρει η Washington Post.
Η βρετανική Daily Telegraph,  αναφέρει " Οι Ελληνικές αρχές αναφέρουν ότι ένοπλοι  ληστείες  έχουν κλέψει  δεκάδες εκθέματα από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας,  γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων στη νότια Ελλάδα"
Το Bloomberg αναφέρει ότι ο Υπουργός Πολιτισμού παραιτήθηκε μετά από μια δεύτερη ληστεία σε μουσείο της χώρας.

 
Τηλεγραφική ήταν η δημοσίευση της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro η οποία ανέφερε πως η κλοπή των 68 αγαλματιδίων εξώθησε σε παραίτηση τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.
πηγη:247news

Tags:

0 Responses to “Πρώτο θέμα στα διεθνή Μέσα η ληστεία στο Μουσείο Ολυμπίας”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks