Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ακόμα και οι Γάλλοι απορούν με τη σιωπή των ελληνικών αρχών


Ακόμα και οι Γάλλοι απορούν με τη σιωπή των ελληνικών αρχών
Για «υπόγεια» συμφέροντα κάνει λόγο η Wall Street Journal, ενώ η γαλλική Les Echos απορεί με την αινιγματική σιωπή των κατά τα άλλα φλύαρων Ελλήνων αξιωματούχων.
Η Wall Street Journal επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αλλά:
''Οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο αφήνοντας την Ελλάδα σε μια κατάσταση αβεβαιότητας με το χρονόμετρο να χτυπάει δυνατά.Το αδιέξοδο αντανακλά τις δυσκολίες μιας γιγαντιαίας επιχείρησης αναδιάρθρωσης χρέους μέσα σε ένα πλέγμα από αποκλίνοντα, ανταγωνιστικά και υπόγεια συμφέροντα της κάθε πλευράς που συμμετέχει στις συνομιλίες''.
Η Les Echos από την πλευρά της γράφει: ''παρά την αρχική ευφορία για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα οι Έλληνες αξιωματούχοι ήταν λιγότερο φλύαροι το σαββατοκύριακο και αποτραβήχτηκαν σε μια αινιγματική σιωπή''.
Στην ίδια εφημερίδα ο Φρανκ Βογκλ, εκπρόσωπος τύπου του IIF, τονίζει '' η συμφωνία επί της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές αποτελεί αντικείμενο συμφωνίας σε υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των αρχηγών κρατών της ευρωζώνης προκειμένου να βρει η Ελλάδα διέξοδο στην κρίση''.
Το πρακτορείο Bloomberg κάνει λόγο για ''συμφωνία που σέρνεται'' και οι New York Times πως '' Όλοι γνωρίζουν ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει αλλά μέχρι τότε θα πρέπει όλοι να μπουν σε αυτό το χορό''
πηγη: paraskhnio.gr

Tags:

0 Responses to “Ακόμα και οι Γάλλοι απορούν με τη σιωπή των ελληνικών αρχών”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks