Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Κάλπες τον Μάρτη και βλέπουμε


ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνονται όλο και πιο πολύ οι εκτιμήσεις ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, όπως είχαν συμφωνήσει αρχικώς τα κόμματα που συγκυβερνούν, αλλά θα μετατεθούν τουλάχιστον για τον Μάρτιο.
Παράταση βίουΠαράταση βίουΣύμφωνα με πληροφορίες, αυτό συνάγεται και από την ενημέρωση που έκανε χθες στο υπουργικό συμβούλιο τόσο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος όσο και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση και για το «κούρεμα» του χρέους.
Ο κ. Παπαδήμος είπε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση αναμένεται να αρχίσουν το αργότερο στις 12 -13 Δεκεμβρίου, και εφόσον μέχρι τότε έχει ολοκληρωθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης. Η σύμβαση αυτή υπολογίζεται να ψηφιστεί στη Βουλή περίπου στα μέσα Ιανουαρίου. Οσον αφορά τη συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα «κουρέματος» (PSI), αυτή υπολογίζεται, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο, τον Φεβρουάριο. Αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές μετατίθενται τουλάχιστον για τον Μάρτιο.
Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός την περασμένη Τρίτη είχε προϊδεάσει για παράταση του βίου της κυβέρνησης, καθώς είχε χαρακτηρίσει τη 19η Φεβρουαρίου ενδεικτική ημερομηνία, ενώ και η Ν.Δ. δείχνει να μη θέτει ως απαράβατο όριο τη 19η.
Ο Αντ. Σαμαράς στην επιστολή του προς τους δανειστές δεν κάνει καμία αναφορά στον χρόνο των εκλογών, ενώ χθες και ο τομεάρχης Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «αν η διαδικασία καθυστερήσει για διάφορους λόγους θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα την αναβολή των εκλογών».
Στο μεταξύ χθες το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον κ. Βενιζέλο:
* Να συντονίσει ένα οριζόντιο νομοσχέδιο, στο οποίο θα περιληφθούν ρυθμίσεις που είναι απολύτως αναγκαίες για την προώθηση του προγράμματος και των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση. Σε αυτό το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται τα κλειστά επαγγέλματα (ταξί, φορτηγά κ.ά.) οι επικουρικές συντάξεις, η εργασιακή εφεδρεία, η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου κ.ά.
* Να συντονίσει τα υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης για να ξεμπλοκαριστούν τα μεγάλα μεγάλα έργα και οι μεγάλοι οδικοί άξονες.
* Να χειριστεί το θέμα μιας συμφωνίας με τη Siemens προκειμένου να επέλθει μια συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς, σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία (υπ. Δικαιοσύνης, υπ. Υποδομών), ώστε να τερματιστεί η εμπλοκή σε διάφορα έργα, όπως αυτά του μετρό (ρεπορτάζ πάνω).
Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για τη διαδικασία του προϋπολογισμού και το πώς θα εξελιχθεί το χρονοδιάγραμμα της 26ης Οκτωβρίου. *

Τσίπρας: δεν βλέπει Φλεβάρη

Οι εκλογές δεν θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, προέβλεψε ο Αλέξης Τσίπρας. Οπως είπε ο ίδιος: Μετά την επιστολή Σαμαρά «έχω την αίσθηση ότι οι εκλογές θα πάνε αργότερα από τις 19 Φεβρουαρίου».
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο «Βήμα FM», τόνισε πως «αποδεικνύεται ότι οι πιστωτές και εταίροι μας έχουν και την απαίτηση να καταργηθεί και το κύρος των πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα και νομίζω ότι μ' αυτή τη διαδικασία εν πολλοίς ο κ. Σαμαράς αναγκάζεται να χάσει το πολιτικό του κύρος. Βεβαίως, αυτό είναι δικό του πρόβλημα, αλλά αν το δει κάποιος σφαιρικά, είναι πρόβλημα για την πολιτική ζωή της χώρας».

πηγη: Enet.gr

Tags:

0 Responses to “Κάλπες τον Μάρτη και βλέπουμε”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks