Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ

Εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας εισήλθαν στην πλατεία Ταξίμ, όπως δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας.
Με δακρυγόνα και κανόνια νερού οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν διαδηλωτές, οι οποίοι αντιτίθενται στα σχέδια της κυβέρνησης για την αναμόρφωση της πλατείας.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ετοιμάζονταν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα, τα οποία είχαν στήσει οι διαδηλωτές στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ταξίμ.
Η επέμβαση της αστυνομίας έρχεται λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς πως ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί την Τετάρτη με τους ηγέτες της «Πλατφόρμας του Πάρκου Γκεζί».
Οι κινητοποιήσεις της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία αντιτίθεται στην αναμόρφωση της πλατείας Ταξίμ στην οποία θέλει να προχωρήσει η ισλαμιστική κυβέρνηση της Τουρκίας έδωσαν το έναυσμα για να αρχίσουν οι πλέον δυναμικές αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις στη χώρα από το 2002, οπότε και ο Ταγίπ Ερντογάν ανήλθε στον πρωθυπουργικό θώκο.
«Ζήτησαν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και εκείνος συμφώνησε να μιλήσει με τους διοργανωτές», δήλωσε ο κ. Αρίντς τη Δευτέρα το απόγευμα, με στόχο, όπως είπε, να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες.
Ναυτεμπορική

Tags: ,

0 Responses to “Τουρκία: Επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks