Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

* ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

* ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΤΑΜΙΡ ΠΑΡΝΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ.

* Ο ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ.

* ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.


* Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ 7 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΠ ΑΥΤΩΝ, ΤΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΟΡΑΤΗ….

* ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΤΕΤΡΑΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΑΤΑΡ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ.

* ΡΩΣΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

* Ο ΡΩΣΟΣ ΥΠΕΞ ΛΑΒΡΩΦ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΠΑΤΡΙΟΤ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ.

* ΝΕΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ.

* ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΣΑΚ ΧΑΓΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ , ΔΙΑΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΛΕΟΝ ΠΑΝΕΤΑ. ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΛΟΜΠΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΑΓΚΕΛ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

* ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΑΝ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΣΑΝΤ , ΤΖΙΧΑΝΤ ΜΑΚΝΤΙΣΙ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

* Ο ΜΑΚΝΤΙΣΙ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.

Tags: , ,

0 Responses to “Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks