Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΘΑ ΛΕΗΛΑΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ Χαριστική βολή στο Φανάρι

Λιάνα Μυστακίδου

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου της 9/9/2012, για την  «επείγουσα απαλλοτρίωση» που θα πραγματοποιηθεί στις ιστορικές συνοικίες της Πόλης, Φανάρι-Μπαλατά Αϊβάνσαραϊ.
Με το πρόσχημα του εξωραϊσμού και της αναβάθμισης των περιοχών αυτών,  θα «λεηλατηθούν» και τα τελευταία κτίσματα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.  Η  επείγουσα απαλλοτρίωση εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις  εκτάκτου ανάγκης, επιστράτευσης, φυσικών καταστροφών, πολέμου… 
Τι από όλα συμβαίνει και  η τουρκική κυβέρνηση προσφεύγει σε ένα τέτοιο μέτρο;

Με την απόφαση αυτή θα απαλλοτριωθούν όλα τα ακίνητα χωρίς την έγκριση των ιδιοκτητών και στο τίμημα που θα ορίσει το κράτος. Θα λεηλατηθούν δηλαδή τα ακίνητα της περιοχής, τα περισσότερα από τα οποία ήταν ελληνικά.

Οι κάτοικοι της περιοχής, που είναι οικονομικά αδύναμοι, αγωνίζονται να σώσουν τα σπίτια στα οποία μένουν δωρεάν ή έναντι ελάχιστου αντιτίμου, αφού  οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν. 

Αυτό είναι το τελευταίο χτύπημα στην ιστορική περιοχή του Φαναρίου. 

Θα γκρεμιστεί ό,τι θυμίζει Ελλάδα, θα καταστραφεί κάθε ελληνικό στοιχείο. 

Η  προσπάθεια αυτή είχε ξεκινήσει από τον Οζάλ, ο οποίος για να εφαρμόσει το νέο ρυμοτομικό σχέδιο της Πόλης γκρέμισε όλο το Ταρλάμπασι και τη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου που έσφυζε κάποτε από το ελληνικό στοιχείο. 

Έτσι, έφτασε τώρα η σειρά στο Φανάρι. Μετά την ιερατική Σχολή που λειτουργεί δίπλα ακριβώς από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλοιώνεται οριστικά η φυσιογνωμία της περιοχής. Σβήνουν δηλαδή και τα τελευταία ίχνη του Ελληνισμού…

Η κ. Τσιγντέμ Σαχίν που είναι εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου των κατοίκων Φαναρίου-Μπαλατά Αϊβάνσαραϊ, δήλωσε ότι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν και να προσβάλουν με κάθε ένδικο μέσο την απόφαση της κυβέρνησης. 

Η απόφαση αυτή τονίζει θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Επεσήμανε ότι η απόφαση είναι καθαρά πολιτική, γιατί δεν συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις  που προβλέπει η νομοθεσία για την εφαρμογή της «επείγουσας απαλλοτρίωσης».

Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί αν τολμούσε η ελληνική κυβέρνηση να κάνει κάτι παρόμοιο στη Δ. Θράκη; Εμείς, όμως, είμαστε «ευγενείς», αφήνουμε πάλι μόνο το Οικουμενικό Πατριαρχείο να σώσει τα ακίνητά του και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών…

πηγη:http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Tags: , , ,

0 Responses to “ΘΑ ΛΕΗΛΑΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ Χαριστική βολή στο Φανάρι”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks