Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αντώνης Σαμαράς... κερνάει, Αλέξανδρος Σαμαράς... πίνει!


Αντώνης Σαμαράς... κερνάει, Αλέξανδρος Σαμαράς... πίνει!Πως συνδέονται ο Αντώνης Σαμαράς, ο αδελφός του Αλέξανδρος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και 20 εκατ. ευρώ;

Το newsbomb.gr αποκαλύπτει...
Ήταν μόλις πριν λίγους μήνες όταν ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το θέμα της επιδότησης με 11,5 εκατ. ευρώ του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, «για τη βελτίωση των κτιριακών του υποδομών».
Βέβαια με το τεράστιο αυτό ποσό χτίζεται ένα ολοκαίνουριο κτίριο για τις ανάγκες (μικρές έτσι κι αλλιώς) του Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.
Αλλά υπάρχει σοβαρός λόγος για τη διάθεση των χρημάτων αυτών:
Ονομάζεται Αλέξανδρος Σαμαράς, είναι πρόεδρος στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Τελικά μόλις 22 ημέρες (!) αφού ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αντώνης Σαμαράς το ΜΦΙ πήρε τελικά την επιχορήγηση των 11,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τις κτιριακές του ανάγκες.
Το εντυπωσιακό μάλιστα της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για μια επιχορήγηση που διεκδικούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά την πήρε μόλις ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ μέρες αφού έγινε πρωθυπουργός ο αδελφός του προέδρου του!
Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης.
Λίγο καιρό αργότερα, τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Σγουρός φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής νέα πρόταση, αυτή τη φορά για 8,5 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Αττικής.
Ξεσπά τότε σάλος μέσα στην Περιφέρεια. Παραιτείται η κ. Άννα Ροκόφυλλου (Περιφερειακή Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού) η οποία μάλιστα καταγγέλλει σημεία και τέρατα για την εταιρεία που πήρε τη δουλειά και για τα εξωφρενικά μισθολόγια.
Οι αντιδράσεις αυτές οδηγούν την υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη να διστάζει να υπογράψει και να επικυρώσει τη σύμβαση τους τέσσερις επόμενους μήνες μέχρι που στις αρχές Οκτώβρη, 31 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους στη βουλή καταγγέλλουν τον Γιάννη Σγουρό γι' αυτή την «γαλαντομία» του. Η απάντηση του Σγουρού δίνεται με επιστολή διαμαρτυρίας στον Σαμαρά και στον Γερμανό γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ, όπου κατηγορεί τους 31 βουλευτές της ΝΔ ότι δεν ανοίγουν το δρόμο για την ανάπτυξη του τουρισμού.
Και ως εκ θαύματος μία εβδομάδα μετά τη διαμαρτυρία προς Σαμαρά, το Υπουργείο Τουρισμού εγκρίνει τη σύμβαση με τις εξωφρενικές κοστολογήσεις των 8,5 εκατ. ευρώ σε ημερομηνία που η κ. Κεφαλογιάννη βρισκόταν στην Αμερική.
Το σχετικό τηλεφώνημα είχε γίνει προφανώς από το Μέγαρο Μαξίμου και η χρυσή εποχή της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Σαμαρά-Σγουρού είχε αρχίσει «χρυσωμένη» με 20 εκατ. ευρώ του ελληνικού λαού.
Φαίνεται τελικά ότι ο Αντώνης Σαμαράς αποδεικνύεται ο πιο αφοσιωμένος θιασώτης του Γιώργου Παπανδρέου, αφού την ώρα που φτάνει να θυσιάσει ακόμη και την υγεία του ελληνικού λαού με το επιχείρημα ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δεινή θέση, αποδεικνύεται ότι για τον πρωθυπουργικό αδελφό «λεφτά υπάρχουν».
Και, μάλιστα, την ώρα που ο ελληνικός λαός πεινάει βρίσκονται 11,5 εκατ. ευρώ (!) για... κτίρια του ινστιτούτου που ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ακούσει ποτέ την ύπαρξή του, αλλά –όλως τυχαίως...- παρότι τα ελλείμματά του χρηματοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο (από τις τσέπες μας, δηλαδή), κουμάντο κάνουν (δια νόμου) οι κληρονόμοι του Μπενάκη: η οικογένεια Σαμαρά, δηλαδή.
Ναι, καλά διαβάσατε: Έχουμε, δια νόμου, παραχωρήσει τη διοίκηση ενός φορέα που πληρώνει ο ελληνικός λαό σε μια οικογένεια.
Και τον -μονίμως ελλειμματικό- αυτό φορέα, που διεκδικούσε πέντε χρόνια επιχορήγηση για να κάνει... κτίρια τον επιχορηγήσαμε με τόσα εκατομμύρια (όλως συμπτωματικώς) 22 μέρες αφού ο αδελφός του προέδρου του έγινε πρωθυπουργός. Κι όλα αυτά, με κατεπείγουσα διαδικασία εκτός ημερήσιας διάταξης!
Κύριε Σαμαρά, τι θα πείτε στη γιαγιά που της κόβετε τα φάρμακα, όταν σας ρωτήσει γιατί για τα φάρμακά σας δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά για τον αδελφό σας (έστω, για το Ινστιτούτο στο οποίο προεδρεύει) υπάρχουν 11,5 ολόκληρα εκατομμύρια;
Θα έχετε το κουράγιο να την κοιτάξετε στα μάτια;
ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Μείνετε συντονισμένοι στο newsbomb.gr. Ερχεται και νέα μεγάλη αποκάλυψη που ρίχνει φως στο παρασκήνιο και εξηγεί πολιτικά τις αποκαλύψεις για τις «αγάπες» Σαμαρά – Σγουρού.


πηγη: http://www.newsbomb.gr/

Tags: , , ,

0 Responses to “Αντώνης Σαμαράς... κερνάει, Αλέξανδρος Σαμαράς... πίνει!”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks