Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Καταρρέει η κυβέρνηση – τρόμος στην Ευρώπη.


Μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει το νομοσχέδιο με το άρθρο 1 για τα μέτρα, η ομάδα του «όχι» μέσα στο ΠΑΣΟΚ διογκώνεται από μέρα σε μέρα, διαμορφώνοντας ένα μπλοκ της άρνησης με επικεφαλής τον κ. Σκανδαλίδη.

Ήδη ο βουλευτής κ. Κασσής του ΠΑΣΟΚ ανεξαρτητοποιήθηκε αναγγέλλοντας ότι...
δεν ψηφίζει τα μέτρα και το περιβάλλον Βενιζέλου έχει τεθεί σε συναγερμό, γιατί δεν μπορεί να υπολογίσει πόσοι τελικά από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πουν «όχι» στη βουλή στην ψηφοφορία της ερχόμενης Τετάρτη. Υπάρχουν πληροφορίες από την Ιπποκράτους για μια ομάδα 4-5 βουλευτώ ν που προσανατολίζονται προς αυτή την άποψη.

Αλλά και μέσα στη ΝΔ επικρατεί φοβερή αναστάτωση με ψιθύρους σε γραφεία και διαδρόμους για μία οδυνηρή έκπληξη 3-4 βουλευτών, που θα πουν όχι στα μέτρα όταν αυτά έρθουν στη βουλή.

Αν τελικά Σαμαράς και Βενιζέλος δεν μπορέσουν ακόμα και με την απειλή διαγραφής να συγκρατήσουν τις σημερινές του δυνάμεις στη βουλή, δύσκολα θα υπάρξει ο μαγικός αριθμός των 151 βουλευτών για να περάσουν τα μέτρα, οπότε στην περίπτωση αυτή ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου και για τη συνοχή και για την επιβίωση της συγκυβέρνησης. Μετά από όλα αυτά, επικρατεί τρόμος σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι από χθες και αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της ψηφοφορίας για τις αποκρατικοποιήσεις –όπου η συγκυβέρνηση εμφανίστηκε να μην έχει «τη δεδηλωμένη» (δηλαδή να μην συμπληρώνεται ο αριθμός των 151 ψήφων για ένα νομοσχέδιο) και τουλάχιστον μία τροπολογία να αποσύρεται γιατί καταψηφίστηκε από τους περισσότερους βουλευτές.

Η αίσθηση σε ΔΝΤ και Κομισιόν είναι ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και ίσως δεν μπορέσει να περάσει τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα. Απόδειξη του τρόμου που επικρατεί πλέον στην ευρωζώνη είναι και η καθημερινή πτώση των χρηματιστηρίων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ήδη Βερολίνο και Βρυξέλλες σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο βγάζουν από τα συρτάρια τους τα γνωστά σενάρια αδυναμίας της Ελλάδας να εφαρμόσει τα μέτρα, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει δόση των 31,5 δισ. για τον Νοέμβρη, δεν υπάρχει επιμήκυνση και δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα συγκράτησης της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Αυτά κυρίως προβάλλονται προφανώς για την τρομοκράτηση των Ελλήνων βουλευτών. Υπάρχει όμως και η άποψη (σε κεντρικούς τραπεζίτες Ευρώπης και Αμερικής και οικονομικούς παράγοντες τύπου Σόρος) που πιστεύουν ότι ακόμα και αν δεν περάσουν τα μέτρα την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα, η τρόικα θα βρει τρόπο συγκράτησης της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης γιατί σε αντίθετη περίπτωση καταρρέει όλο το σύστημα το υ ευρώ.

Του Κώστα Χαρδαβέλα
Από:  newsbomb.gr

Tags: , , ,

0 Responses to “Καταρρέει η κυβέρνηση – τρόμος στην Ευρώπη.”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks