Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η Δημοκρατια στο αποσπασμα......

Η καπιταλιστικη κριση ξεκιναει με την πολιτιστικη-πολιτισμικη, μετα την πολιτικη κριση και τελευταια ερχεται  η οικονομικη κριση και  καταρευση.
Νομιζω οτι πρεπει να σκεφτουμε που βρισκομαστε.Ακομα ειμαστε μπροστα σε μια βαθια κριση που εχει πολλα χαρακτηριστικα και το λεω σε ολα τα πολιτικα κομματα που για μενα ειναι μη  κομματα.
 Δυστυχως η χωρα εχει μπει σε ιστορικες μαυρες εποχες και δεν ειναι μονο το περιστατικο του κασιδιαρη.Αλλα ολου του πολιτικου συστηματος που μαλλον δεν εχει καταλαβει το μεγεθος της κρισης και την ευθυνη που εχει διαχρονικα για το καταντημα της χωρας.Ειναι ντροπη ολο το θεατρο του παραλογου και τα φτηνα λογια.Ειναι ντροπη τα κομματα μη κομματα να παιζουν με το συναισθημα της οργης και του φοβου και  αυτα τα συνασθηματα εκμεταλευονται καλυπτοντας την πολιτικης τους ανυπαρξια.Στις εκλογες   αυτα τα συνασθηματα  θα ψηφισουν οι πολιτες δυστυχως και οχι με την λογικη που ελεγε και ο Σωκρατης για να σωθει η χωρα.Τα ευκολα λογια ειναι πολυ φτωχα, γιατι σε λιγο καιρο η καταρευση της χωρας ειναι μπροστα μας.Δυστυχως και μακαρι να βγω ψευτης. Αλλα η κριση ειναι πολυ βαθια και εχει πολλες σκοπιες και νομιζω οτι ο δημοσιος πολιτικος λογος εχει γινει λογος ανευθυνοτητας και γηπεδου που δεν βοηθα την χωρα.Η χωρα πλεον δεν εχει αντοχες, το πολιτικο προσωπικο ειναι ακαταλληλο και οδηγει την χωρα σε μαυρες εποχες.
Αυτοι που το παιζουν τιμητές της δημοκρατιας πρεπει να αναρωτηθούν για ποια δημοκρατια μιλουν και ποια δημοκρατια εφτιαξαν τοσα χρονια και ποιος ανέθρεψε το αυγο του φιδιου που οι ιδιοι καταδικαζουν;Ο κοσμος τοσο καιρο ζηταει δημοκρατια αλλα δημοκρατια μεσα απο την τηλεοραση δεν υπαρχει... δημοκρατια του αποφασιζουμεν και διατασομεν κόψιμο μισθων και συνταξεων επισης δεν υπαρχει.. δημοκρατια χωρις δικαιοσυνη επισης δεν υπαρχει.. δημοκρατια με τα κομματα να λειτουργουν σαν κομματικους στρατους εξω και μεσα στην βουλη επισης δεν υπαρχει.. δημοκρατια χωρις να ρωτώνται οι πολιτες για τον μελλον και τις ζωες τους επισης δεν υπαρχει.. δημοκρατια που αυτοκτονουν και πεθαινουν ανθρωποι επισης δεν υπαρχει...δημοκρατια με τον νομο της ζουγκλας δλδ τον νομο του ισχυρου δεν υπαρχει, δημοκρατια χωρις ισοτητα και ολα για τους ημετέρους δεν υπαρχει..κτλ...ειναι μερα περισυλλογής και ευθυνης ολου του πολιτικου συστηματος και των πολιτων οχι ημερα για κραυγες και ευκολα λογια, υποκρισιας και εκπληξης και καταδικης και ψηφοθηρίας....γιατι αυτο δεν ειναι τιποτα απο αυτο που ο λαος μιλουσε και ζητουσε στις πλατειες και μούτζωνε το κοινοβούλιο και δεν θα ειναι τιποτα οταν η χωρα οδηγηθεί στην καταρευση.....Η δημοκρατια χρειαζεται θεσμους χρειαζεται ειλικρηνεια, καθαρες λυσεις και θεσεις, συγκρουση με τον παρασιτισμο, την κομματοκρατια, την μιντιοκρατια και οχι την διαχειρηση εξουσιας μεσα απο τα καναλια.ουτε ευκολα λογια και εκμεταλευση του λαου... γιατι σε λιγο καιρο θα τρωει ο ενας τον αλλον και τοτε θα ειναι πολυ αργα....


Σχολιο Γιαννη Φουρναρου

Tags:

0 Responses to “Η Δημοκρατια στο αποσπασμα......”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks