Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

"Είμαι Έλληνας και θέλω να επιστρέψω στην πατρίδα μου"


Με τον τίτλο "Μπορείς να κλέψεις ένα άγαλμα, αλλά όχι την καταγωγή μου", νέο κίνημα για την επιστροφή των αγαλμάτων στην Ελλάδα σαρώνει το διαδίκτυο. Διαβάστε σε ποιον ανήκει η πρωτοβουλία (Pics+VidΣε μία συγκινητική πρωτοβουλία προέβη ο μουσικοσυνθέτης και φωτογράφος Ares Καλογερόπουλος, ο οποίος διαμένει και δραστηριοποιείται στο Όλντενμπουργκ της βόρειας Γερμανίας.
Αν και η χώρα μας διανύει τη βαθύτερη κρίση μετά τη Μεταπολίτευση, η εν λόγω πρωτοβουλία δεν εστιάζεται σε οικονομική ενίσχυση, ούτε σε εναλλακτικές δράσεις και μέτρα προστασίας υπέρ των νεόπτωχων και αστέγων που αυξάνονται δραματικά τους τελευταίους μήνες στη Ελλάδα.
Ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης επιστράτευσε τη φαντασία και το ταλέντο του στη δημιουργία ενός βίντεο διάρκειας 1.21 λεπτών και επικεντρώθηκε σε ένα στόχο: Στην επιστροφή των κλεμμένων ελληνικών αγαλμάτων που φιλοξενούνται σε μουσεία του εξωτερικού... στην πατρίδα τους.
Η διαδικτυακή προσπάθεια έχει τίτλο: "Μπορείς να κλέψεις ένα άγαλμα, αλλά όχι την καταγωγή μου" και ήδη γνωρίζει τεράστια απήχηση σε κοινωνικά μέσα, με χιλιάδες σχόλια υπέρ της πολιτιστικής αυτής δράσης και υπέρ της διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Στο βίντεο παρουσιάζεται ο Περικλής με λεζάντα "Είμαι Έλληνας και θέλω να επιστρέψω στην πατρίδα μου", η Καρυάτιδα που αναφωνεί "Οι αδερφές μου είναι στην Ελλάδα", ενώ εκείνη φιλοξενείται σε βρετανικό μουσείο, ενώ υπάρχουν και άλλες μονταρισμένες εικόνες στις οποίες εκφράζεται η "επιθυμία" των ελληνικών έργων τέχνης να γυρίσουν είτε στον "ήλιο τους", είτε να "σταματήσουν να είναι όμηροι".
Απολαύστε το αποτέλεσμα του συγκινητικού εικαστικού εγχειρήματος.
 
 
 
 
 

πηγη:news247 

Tags: , ,

0 Responses to “"Είμαι Έλληνας και θέλω να επιστρέψω στην πατρίδα μου"”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks