Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Εργοδότες, Κεφάλαιο-Εργαζόμενοι,Εργασία, Ο.Ε.Ε.=1-0

Στο μνημόνιο 2 φάνηκε  ξεκάθαρα πάλι πιο προσανατολισμό έχουν τα μέτρα και τι εξυπηρετούν. Στα "ψηλά" των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών πέρασε η κατάργηση του οργανισμού εργατικής εστίας. Τόσες αναλύσεις για το χρέος, τα έσοδα,τα έξοδα παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μα δεν είδαμε την σημασία της κατάργησης για 350.000.000  του Ο.Ε.Ε. .
Εδώ και αρκετό καιρό  ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Βαφτίζετε επιτυχία η αποτυχία, βαφτίζεται σωτηρία, η υποτέλεια και βεβαία η παραπληροφόρηση για πολλά θέματα  καλά κρατεί. Τα μετρά που παίρνονται άραγε ποιον πλήττουν περισσότερο; Τους έχοντες και τους κατέχοντες ή τους μη προνομιούχους; Εάν δούμε την κοινωνική διαστρωμάτωση για παράδειγμα στην Αττική βλέπουμε ξεκάθαρα ότι οι λαϊκές γειτονιές πλήττονται περισσότερο . Όταν  ένας εργαζόμενος παίρνει 500 ευρώ μισθό και έχει 300 ευρώ ενοίκιο μια γκαρσονιέρα δλδ τότε έχει ήδη πτωχεύσει..
Είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα ένα ψέμα που λέγεται στα παράθυρα των ειδήσεων διαλύεται σαν χάρτινος πύργος.Η κατάργηση της εργατικής εστίας δεν έχει να κάνει με το αδηφάγο και διεφθαρμένο κράτος (λένε τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί της χώρας λες και δεν έχουν ευθύνη) αλλά με την ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου εργασίας. Η εργατική εστία δεν υπαγόταν  σε κανέναν κρατικό προϋπολογισμό, ήταν από τους οργανισμούς που παρείχαν υπηρεσίες και μάλιστα δεν επιβάρυναν το κράτος το τονίζω αυτό και έδιναν και ανάσα στις μικρές επιχειρήσεις και όχι μόνο.Σας  παρουσιάζω αυτούσια απο την ανακοίνωση των παροχών του οργανισμού. Ο οργανισμός καταφερε να:
1)Να λειτουργούν οι 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού που χτίστηκαν και λειτουργούν με τα δικά σας λεφτά και φιλοξενούν 2.000 παιδιά ελλήνων εργαζομένων ηλικίας 8 μηνών έως 5 ετών στα οποία παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή, στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια.2. Να συντηρούνται 2.700 ξενοδοχειακές μονάδες και οι εργαζόμενοι σ' αυτές. Με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού ενισχύονται γενικότερα οι υπηρεσίες του Τουρισμού, διατηρούνται θέσεις εργασίας, μειώνεται η εποχική απασχόληση και τονώνονται οι τοπικές οικονομίες. Με την κατάργηση του Οργανισμού θα μειωθεί ο εσωτερικός τουρισμός κατά 4.000.000 διανυκτερεύσεις πράγμα που θα οδηγήσει σε απόγνωση τις 2.700 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές3. Να παίρνουν ανάσες ζωής και ανάπτυξης χιλιάδες επιχειρήσεις επισιτισμού, και όχι μόνο, μέσα από τα εκδρομικά προγράμματα.Με την κατάργηση του Οργανισμού 900 τουριστικά λεωφορεία πανελλαδικά, θα βρεθούν σε δυσχερή θέση, διότι δεν θα συμμετάσχουν στα εκδρομικά προγράμματα του Οργανισμού. Οι3.000 επιχειρήσεις επισιτισμού πανελλαδικά θα δουν το εισόδημά τους να καταβαραθρώνεται.4. Να διατίθενται δελτία θεατρικών χειμερινών και θερινών παραστάσεων τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Με το πρόγραμμα διανομής θεαμάτων ενισχύονται οι θεατρικές σκηνές οι οποίες στηρίζουν το πολιτιστικό κομμάτι της χώρας. Με την κατάργηση του Οργανισμού πάνω από 150 θεατρικές επιχειρήσεις θα στερηθούν τον βασικό τους οικονομικό πόρο, που είναι τα εργατικά – θεατρικά εισιτήρια.5. Η ακίνητη περιουσία του Ο.Ε.Ε. (173 κτίρια) ανέρχεται σε1.000.000.000 Ευρώ περίπου.6. Να έχουν τη δυνατότητα εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, άνθρωποι του μόχθου, να απολαμβάνουν το αγαθό των διακοπών, της φυγής, έστω για λίγο, από την καθημερινότητα, μέσω των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και μάλιστα με λεφτά δικά τους και των εργοδοτών.Επίσης:
1.000.000 δικαιούχοι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν ήδη καταβάλει εισφορές υπέρ του Οργανισμού δεν θα λάβουν ποτέ καμία παροχή.
700.000 δικαιούχοι που έλαβαν κάποιες από τις παραπάνω παροχές δεν θα ξαναλάβουν ποτέ και όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνετε ο κρατικός προϋπολογισμός. 
Άρα; αναρωτιέται κανείς γιατί αφού ένας οργανισμός που ήταν οικονομικά αυτόνομος και παρείχε υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια καταργείται; Για να βρούμε 350.000.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό και να κλείσουμε την τρύπα;; μεγάλο ψέμα βεβαία!
Είναι ξεκάθαρο σε όλους πλέον, ότι τα μέτρα πλήττουν την εργασία, τα εργασιακά δικαιώματα και παροχές, τους εργαζόμενους.Η κατάργηση της Ο.Ε.Ε. δείχνει την ολομέτωπη επίθεση του διεθνούς αλλά και του εγχώριου  κεφαλαίου ενάντια στην εργασία. Οι μισθοί πείνας, η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και παροχών, η κατάργηση της Ο.Ε.Ε.  είναι προφανές οτι θέλουν να εξαλείψουν κάθε είδους στοιχειώδη παροχή απέναντι στον εργαζόμενο που μοχθεί και παράγει. Το χρήμα δεν παραγει πλούτο αλλά ο εργαζόμενος και αυτό μην το ξεχνάμε και σαν ανταπόδοση αυτού καταργούνται όλες οι παροχές. Βέβαια πίσω από την "καταραμένη τρόικα "τελικά μήπως κρύβονται πολλοί και ένα οργανωμένο σχέδιο του κεφαλαίου ενάντια στην εργασία με "σχεδιαστές "των ζωών μας ντόπιους και ξένους συνεργάτες;;Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός που πιέζεται ασφυκτικά θα το επιτρέψει αυτό; Θα επιτρέψει να έχουμε μισθούς Κίνας και Εσθονίας και να ζούμε σε εργοστάσια  μέσα σε σπίτια κλουβιά ; Θα επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλουν;; Λεφτά υπάρχουν, και βρίσκονται στην Ελβετία, στην εισφοροδιαφυγή, και στην φοροδιαφυγή, στους ημετέρους που τόσα χρόνια κατασπατάλησαν το χρήμα και τωρα κουνούν το δάκτυλο στον λαό. Η αναδιανομή του πλούτου αντί να γίνεται από κάτω προς τα πάνω είναι επιτακτική ανάγκη να αντιστραφεί!

Tags:

0 Responses to “Εργοδότες, Κεφάλαιο-Εργαζόμενοι,Εργασία, Ο.Ε.Ε.=1-0”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks