Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Συνήγορος του Πολίτη: "Υπέρμετρα επαχθές το χαράτσι της ΔΕΗ"Συνήγορος του Πολίτη: "Υπέρμετρα επαχθές το χαράτσι της ΔΕΗ"
Κι ενώ συνεχίζονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ νέες επικρίσεις για το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς ακούγονται τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού χαρακτήρισε το χαράτσι «υπέρμετρα απεχθές μέτρο» ενώ ο Επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτιγκερ είπε πως η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη καταβολής του τέλους παραβιάζει κοινοτική οδηγία.

Η Συνήγορος του Πολίτη χαρακτήρισε σήμερα «υπέρμετρα επαχθές μέτρο» το τέλος ακινήτων στα τιμολόγια της ΔΕΗ ενώ και η Κομισιόν χαρακτήρισε παράνομη την διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό το πρωί, η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού χαρακτήρισε το μέτρο της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά «υπέρμετρα επαχθές μέτρο» και τόνισε ότι η καταβολή του τέλους ακινήτων δεν πρέπει να συνδυαστεί με τη διακοπή ηλεκτροδότησης, ειδικά λόγω της σημασίας που έχει το ηλεκτρικό ρεύμα για τη ζωή του ανθρώπου.

Επιπλέον, ο επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτιγκερ ξεκαθάρισε πως η διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ σε περίπτωση μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων συνιστά παράβαση κοινοτικής οδηγίας.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, τονίζει πως η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το τέλος, αλλά πληρώνει κανονικά το λογαριασμό του ρεύματος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τους εργαζόμενους στη διεύθυνση πληροφορικών συστημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι τεχνικοί πληροφορικής της ΔΕΗ δεν θα επιληφθούν του προβλήματος που έχει προκύψει με το ηλεκτρονικό σύστημα Ερμής, μέσω του οποίου γίνονται συναλλαγές από το διαδίκτυο και τα ΑΤΜ.

Έτσι, οι καταναλωτές που επιθυμούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους πρέπει να προσέρχονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΔΕΗ.
πηγη: tanea.gr

Tags: ,

0 Responses to “Συνήγορος του Πολίτη: "Υπέρμετρα επαχθές το χαράτσι της ΔΕΗ"”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks