Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Φιάσκο με Nabucco


Δεινοπαθεί η Δύση, τρίβει τα χέρια της η Ρωσία
Κοντά στο να αποσυρθεί από τη συμμετοχή της στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco βρίσκεται η γερμανική εταιρία κοινής ωφέλειας RWE, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», το οποίο επικαλείται πολύ καλά πληροφορημένες πηγές. Οι δολοπλοκίες γύρω από τον αγωγό, ο οποίος απαιτεί λίγα χρόνια για να υλοποιηθεί από την Ασία προς την Ευρώπη, τελευταία εξελίχθηκε σε δράμα.

Ο αγωγός παροχής φυσικού αερίου απειλείται με αποτυχία, υποστηρίζει και η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».
Το «Ναμπούκο» είχε σχεδιαστεί, έτσι ώστε, να μειωθεί η εξάρτηση από τον πιο σημαντικό προμηθευτή φυσικού αερίου στην Ευρώπη την ρωσική Gazprom και το δύστροπο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει πάντα η εφημερίδα και προσθέτει ότι τώρα μετά και την απόσυρση της RWE η αυλαία του «Nabucco» ίσως να κατέβει για πάντα.
Αυτό το φιάσκο δείχνει πόσο λίγο η Ευρώπη μπορεί να εναντιωθεί στην κυριαρχία της Ρωσίας από την αγορά των πρώτων υλών, υπογραμμίζει το γερμανικό δημοσίευμα.


Πλήρης δικαίωση του ΠΥΓΜΗ.gr όταν γράφαμε ότι η Δύση δεν μπορεί να κοντράρει ενεργειακά την Ρωσία και ίσως αναγκαστεί να προβεί σε άλλες μεθόδους:

Tags: ,

0 Responses to “Φιάσκο με Nabucco”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks