Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗ Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Μιλώντας σε Ρ/Σ

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΑΥΤΗ Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ


Η έκφραση που πήρε αυτές τις ημέρες αυτό που ονομάζουν πολιτική, πολιτική ζωή είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της αναλυσής μου για τον μορφωτικό και πολιτικό αναλφαβητισμό.
Δεν είναι ότι τους  ξέφυγαν τα μαργαριτάρια όπως παρουσιάσθηκε, όπως δικαιολογήθηκε ούτε ότι η παθολογία του  ΣΥΡΙΖΑ είναι οι συνιστώσες του. Η ερμηνεία αυτή είναι επιφανειακή και αποπροσανατολιστική.
Η κύρια αιτία του πολιτικού πρωτογονισμού που εκφράσθηκε με τις γνωστές φράσεις στο Κοινοβούλιο αλλά και αυτή του σημερινού Ένοικου του Μαξίμου βρίσκεται στην διανοητική πενία και τον πολιτικό αναλφαβητισμό του κακιστοκρατικού, πολιτικού λεγόμενου προσωπικού. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι καλών προθέσεων αλλά ποιος θα τους εκπαιδεύσει. Η κακιστοκρατία παράγει κακιστοκρατία. Ο πρωτογονισμός έχει και άλλο υπόστρωμα. Το αναλύω στο «Ελληνική Πολιτική Παιδεία».

Όπως και τα πεταμένα στο χαρτί, μαύρα χαλίκια παρά λέξεις που ονομάσθηκαν ομιλία του Τσίπρα στο αποκαλεσθέν Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Απορώ πως δεν αισθάνθηκε προσβεβλημένο το πλήθος του συνεδρίου από αυτήν την μεταμοντέρνα έκφραση του πρωτογονισμού. Ούτε εγώ περίμενα τόση αγραμματοσύνη.
Είναι χρήσιμο να πω ότι ήμουν πολύ ειλικρινης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με προσκάλεσαν σε μια εκδήλωση στην Κυπαρισία πριν τις εκλογές. «Διαλύστε τον ΣΥΡΙΖΑ» τους είπα και να ανοίξουμε μια ιστορικού τύπου, Δημόσια συζήτηση από τα κάτω, με όρους Αγοράς, για την δημιουργία ενός μεγάλου Δημοκρατικού Κόμματος. Ο δικός μου δρόμος ήταν και είναι πάντοτε δρόμος του φωτός.
Δεν νομίζω ότι το 2013, στις αρχές της νέας χιλιετίας μας ταιριάζει ως Έλληνες αυτή η διανοητική, πολιτική και ηθική πενία.
Η ανακύκλωση της πολιτικής ως απάτη. Αυτή που μας έφερε εδώ. Για να είμαι περισσότερο ακριβής αυτή η χυδαιότητα.




Τρίτη 23 Ιουλίου 2013


  Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Tags: , , ,

0 Responses to “ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗ Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks