Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Και τα πετρέλαια «μαζί τα φάγαμε»;;;


Τις εκτιμήσεις της, για την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξίας έως και 427 δισ. ευρώ, με υπολογιζόμενο καθαρό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 214 δισ. ευρώ ή 107% του ΑΕΠ, αναφέρει σε έκθεσή της η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, τοποθετώντας μία, ίσως την σημαντικότερη, παράμετρο στην “υπόθεση” του Ελληνικού χρέους.
Η έκθεση της γερμανικής τράπεζας επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε προκαταρκτικές σεισμολογικές έρευνες, και τα πρώτα πορίσματα αναμένονται στα μέσα του 2013.
Η Deutsche Bank αναφέρει ότι τα έσοδα θα αρχίσουν να τρέχουν σε μια περίοδο από 8 έως 10 χρόνια, δηλαδή από το έτος 2020 ή το 2022, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας (USGS), και ότι τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης είναι ανάλογα με αυτά του «πεδίου Levantine», τα οποία υπολογίζονται από την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) σε 15 τρισ. κυβικά μέτρα.
Είναι αξιοπερίεργο το “timing”, δηλαδή ο χρόνος, της δημοσιοποίησης αυτής της εκτίμησης της Deutsche Bank, πολύ δε περισσότερο η χρονική τοποθέτηση των ωφελημάτων από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων στην περιοχή Νοτίως της Κρήτης, σημειώνω ότι (απλά !!!) συμπίπτει με την επίτευξη της “βιωσιμότητας” του Ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ το έτος 2020.
Αποκαλύπτεται πλέον σε ολόκληρη την μεγαλοπρέπεια του, η στόχευση του καλοστημένου “σχεδίου” υποδούλωσης της Ελλάδος, και το “πλιάτσικο” στο οποίο την εξέθεσαν παρόμοιοι σχεδιασμοί, Τραπεζικών συμφερόντων, μεγάλων κερδοσκοπικών Founds, Εθνικών συμφερόντων και βέβαια ευρύτεροι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί ισχυρών ανταγωνιστικών συμφερόντων.
Όμως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι αποτελούμε τον στόχο αισχρής και στυγνής εκμετάλλευσης ως χώρα, ως λαός, εάν αναλογισθούμε τις προσπάθειες του ξένου και ντόπιου οικονομικο-πολιτικού προσωπικού, μιας “κάστας” ανθρώπων, απάτριδων, να εξασφαλίσουν την “προμήθειά” τους, ξεπουλώντας την “περιουσία” του Έλληνα πολίτη.
Κρατικά και ιδιωτικά funds από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους δεκάδες δισ. Δολάρια, είναι “πρόθυμα” να έλθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, σε τράπεζες, σε λιμάνια, σε ξενοδοχεία, σε ακίνητα, σε πετρέλαια, φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και σε άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας.
Δεν πρέπει να έχουμε “κοντή μνήμη” σε γεγονότα όπως αυτά στις 11 Ιανουαρίου 2012 ημέρα Τετάρτη, κατά τα οποία, στις αίθουσες ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Λαγονήσι, 24 μεγάλοι κρατικοί και ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι συνόδευαν τον υπουργό Εξωτερικών σεΐχη Αμπντάλα μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχαγιάν στην επίσκεψή του στην Ελλάδα, είχαν επαφές με περίπου 300 στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες διαφόρων μορφών όπως : συμμετοχές στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων και δημιουργία μικτών ελληνοαραβικών επιχειρήσεων.

ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!

Προκαταρκτικές εκτιμήσεις οι οποίες έγιναν από εμπειρογνώμονες στους οποίους ανατέθηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, δείχνουν ένα δυναμικό 22 δισεκατομμυρίων βαρελιών στο Ιόνιο Πέλαγος στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Ελλάδας και περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια βαρέλια στο Βόρειο Αιγαίο.
Η περιοχή νότια της Κρήτης φέρεται ότι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, ενώ η Ανατολική Μεσόγειος, ιδιαίτερα η περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη, την Κύπρο και την Ρόδο, πιστεύεται ότι είναι η θέση του μεγαλύτερου αποθέματος πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ωστόσο, η Ελλάδα μέχρι σήμερα, είναι μία από τις λιγότερο διερευνηθείσες χώρες στην Ευρώπη όσον αφορά την έρευνα για τα ορυκτά καύσιμα.
Η Ελλάδα δαπανά σήμερα περίπου το 5% (τοις εκατό) του ΑΕΠ της, στις εισαγωγές πετρελαίου.
Ανεξαρτήτως των εκτιμήσεων του ύψους των ποσοτήτων και της “αξίας” των, του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος, ένα είναι πλέον το βέβαιον, ότι αυτά τα στοιχεία υπήρχαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, υπήρχαν και τότε όταν, ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός της χώρας, ο ΓΑΠ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του Θ. Πάγκαλος, προσπαθούσαν να πείσουν τον Ελληνικό λαό, και τους βουλευτές τους, εντός της Βουλής των Ελλήνων, ότι δεν υπάρχει “σταγόνα” πετρελαίου στην Ελληνική Επικράτεια.
Αυτούς τους κυρίους σήμερα τούς ταΐζει και τούς συντηρεί ο Ελληνικός λαός δια της βο(υ)λευτικής τους αποζημίωσης ως “ΕΘΝΟΣΩΤΉΡΕΣ”.
Συνεχίζουμε να πληρώνουμε αυτούς και τούς κηπουρούς τους, τα “τσανάκια” τους, και τα λογής λαμόγια της αυλής τους.
Μέχρι πότε ;;;
Αντώνης Χαρακίδας

Tags: , , ,

0 Responses to “Και τα πετρέλαια «μαζί τα φάγαμε»;;;”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks