Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η ΚΙΝΗΣΗ Α.ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ-

Στέφανος Τζουμάκας
 Άρθρο Στέφανου Τζουμάκα:
Η ΚΙΝΗΣΗ Α.ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ- ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΝΔΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012:
<<Γιατί υπάρχουν και δυνάμεις που ελέγχονται από την παρασιτική ολιγαρχία και παρεμβαίνουν, αποσκοπώντας στη συνέχιση της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής. Οι αντιπαραθέσεις τους δεν αφορούν στο αν θα συνεχιστεί η πολιτική της ύφεσης, της λιτότητας και της ανεργίας αλλά στους διαχειριστές της. Επιδιώκουν αλλαγή φρουράς. Επιδιώκουν το ρόλο του χαλίφη στη θέση του χαλίφη. Αποτελούν ενδομνημονιακού, ενδοσυντηρητικού χαρακτήρα διενέξεις που έχουν ως επιδίωξη να συνεχίσουν τόσο τον εγκλωβισμό του ΠΑΣΟΚ σε κοινωνικές ελίτ, σε δεξιές λογικές και πολιτικές δυνάμεις, όσο και τη διαρκή ενσωμάτωση του στις επιταγές των κύκλων της στρατηγικής της λιτότητας και του νεοφιλελεύθερου Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου.

Νέο κόμμα από τον Λοβέρδο: ΡΙΚΣΣΥ, η διακήρυξηΟι δυνάμεις της νέο-συντήρησης στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να συγκροτήσουν έναν ενδομνημονιακό, δορυφορικό σχήμα της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας που θα συνεχίσει να συμπράττει σε ένα ευρύτερο μνημονιακό νέο-συντηρητικό μέτωπο με τη Ν.Δ. Ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να εμφανίσουν αυτό το εγχείρημα του επιχειρούμενου νέου μνημονιακού μπλοκ ως συνασπισμό των δήθεν ευρωπαϊκών δυνάμεων.
Αυτή η στρατηγική αποτελεί κόλαφο για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ που οικοδόμησε ο Α. Παπανδρέου από τη δεκαετία του 80, της δημοκρατικής συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης, παραδοσιακής Αριστεράς. Αυτό είναι χαρακτηριστικό δείγμα έκπτωσης, παρακμής και εκφυλισμού μιας ουσιώδους στρατηγικής που είχε διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ. Και είναι ουσιώδης γιατί αφορά στους προοδευτικούς ή συντηρητικούς συνασπισμούς διακυβέρνησης της χώρας.>>

Tags: , ,

0 Responses to “Η ΚΙΝΗΣΗ Α.ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ-”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks