Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οι Κινέζοι πάνε για τα κρατικά φιλέτα στην Ελλάδα

Οι Κινέζοι πάνε για τα κρατικά φιλέτα στην ΕλλάδαΕντονο ενδιαφέρον για τις προς αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις της Ελλάδας από κινέζους επενδυτές, υπό προυποθέσεις εγγυήσεων των σχετικών επενδύσεων, διαπίστωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Πεκίνο.
Ο κ. Κούρκουλας επεσήμανε τα πολλά οφέλη που θα έχει η Ελλάδα από την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας της Κίνας στη χώρα, κάνοντας αναφορά στην επένδυση της Cosco. 



Παράληλα, αναφέρθηκε στους κλάδους για τους οποίους υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τόνισε ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για επιχειρήσεις και δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και πιο συγκεκριμένα, ανέφερε τις υποδομές, ακίνητα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τουριστική ανάπτυξη, επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στο ενδιαφέρον που προκύπτει για τα τυχερά παιχνίδια με την συμμετοχή κινέζικης εταιρίας στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ που βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Τόνισε ότι η Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διαθέτει ένα προφανές πλεονέκτημα για τις κινεζικές επιχειρήσεις αλλά συγχρόνως χάρις στη γεωγραφική θέση της έχει πολύ εύκολη πρόσβαση στις αγορές της Μαύρης Θάλασσας, της Ανατολικής Ευρώπης της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και επομένως για μία νέα και δυναμική οικονομία όπως η κινεζική, η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη σε πολλές αγορές. 
Σε ερώτηση για το πώς η Ελλάδα μπορεί να εγγυηθεί σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον για τους επενδυτές, ο κ. Κούρκουλας δήλωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια η Ελλάδα έλαβε ριζικά μέτρα για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα στην ετήσια έκθεσή της «Doing Business Report», κατέταξε φέτος την Ελλάδα 22 θέσεις υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη για το φιλικό επιχειρηματικό της περιβάλον. 

Πηγή

Tags:

0 Responses to “Οι Κινέζοι πάνε για τα κρατικά φιλέτα στην Ελλάδα”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks