Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Πόσο θέλουν να το «τραβήξουν» οι Τούρκοι;


Οι όποιες «φρούδες» ελπίδες κάποιων «ειρηνιστών» ότι Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά στην γεωστρατηγικής σημασίας περιοχής του Αιγαίου, εξανεμίζονται με την προκλητική ρητορική επίθεση που εξαπολύει η Άγκυρα κατά της χώρας μας. Ο Ερντογάν, ως γνωστόν, επιτέθηκε στους οίκους αξιολόγησης υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να αναβαθμίζουν την Ελλάδα «που πουλάει τα νησιά της» και να κρατά στάσιμη την Τουρκία.
Δεν μπορούν να το «χωνέψουν» την Τουρκία ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις δεν ευνοούν πλέον την πολιτική του νέο-οθωμανισμού, που ευελπιστούσε να καταστήσει την Τουρκία περιφερειακή δύναμη της περιοχής. Οι διεθνείς συγκυρίες είναι ενάντια στην Τουρκία και ένα Νέο Ανατολικό Ζήτημα τείνει να δημιουργηθεί.

Η Ελλάδα απάντησε στις τουρκικές προκλήσεις μέσω του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως εξής:
«Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης.
Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια.
Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».
Κανείς δεν ξέρει πόσο θέλουν να το «τραβήξουν» οι Τούρκοι σε διπλωματικό επίπεδο. Αν το τραβήξουν αρκετά, τότε δεν είναι απίθανο να δούμε ακόμα και εκατέρωθεν απόσυρση πρέσβεων. Τότε θα είναι η ώρα μηδέν για πολλές και διάφορες εξελίξεις.

Tags: , ,

0 Responses to “Πόσο θέλουν να το «τραβήξουν» οι Τούρκοι;”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks