Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Εξωδικαστικό σύστημα επίλυσης διαφορών από διαδικτυακές αγορές προωθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-σχολιάζει ο Στέφανος Τζουμάκας

Εξωδικαστικό σύστημα επίλυσης διαφορών από διαδικτυακές αγορές προωθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία δύο νέων συστημάτων επίλυσης διαφορών που προκύπτουν μεταξύ αγοραστών και εμπόρων, από τη διαδικτυακή πώληση αγαθών και υπηρεσιών, η οποία πραγματοποιείται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του Κοινοβουλίου για την πάταξη των φαινομένων εξαπάτησης των καταναλωτών από πωλητές, οι οποίοι συνηθίζουν να εκμεταλλεύονται τις διαφορές μεταξύ των εθνικών ρυθμίσεων. Στόχος είναι η δημιουργία ενός αμερόληπτου μηχανισμού διαμεσολάβησης για την επίλυση διαφορών ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικότερα ο αγοραστής και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη προς τους εμπόρους. Να τονιστεί μάλιστα ότι η διευθέτηση της διαφοράς δε θα ξεπερνά τις 90 ημέρες ενώ δεν προβλέπεται κόστος για τη συγκεκριμένη διαδικασία (υπάρχει περιθώριο μόνο για επιβολή μιας «ονομαστικής αμοιβής»).

Ειδικότερα, η συμφωνία αφορά δύο νομοσχέδια - «Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών» και «Ηλεκτρονική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών» - τα οποία αναμένεται να εγκριθούν επίσημα από τα δύο νομοθετικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, με ιδιαίτερη ρύθμιση, προβλέπεται η δυνατότητα των καταναλωτών, μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, να έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης της καταγγελίας τους και προσδιορισμού του τρόπου διευθέτησης της διαφοράς τους με τον έμπορο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, η οποία θα είναι προσβάσιμη μέσω της διαδικτυακής πύλης «Your Europe».
Ο υπεύθυνος για τη σύνταξη συγκεκριμένων διατάξεων του νέου νομοθετήματος, Louis Grech, ευρωβουλευτής από τη Μάλτα, δήλωσε ότι «ένας αποτελεσματικός χαμηλού κόστους μηχανισμός ταχείας αποκατάστασης που θα προστατεύει τους πολίτες, είναι θεμελιώδους σημασίας για την ταχεία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, το οποίο αποτελεί σημαντικό κίνητρο για την ανάπτυξη της ενιαίας αγοράς της Ευρώπης» ενώ η Πολωνή ευρωβουλευτής, Róża Thun, η οποία ηγείται της πρότασης επισήμανε ότι «οι καταναλωτές και οι έμποροι, κυρίως οι μικρότεροι, αισθάνονται ανασφαλείς κατά τη διενέργεια διασυνοριακών συναλλαγών στο ψηφιακό περιβάλλον. Τους λείπει το δυναμικό της ενιαίας αγοράς, επειδή δεν ξέρουν πού να στραφούν για βοήθεια όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα».



 Στο άκουσμα της απόφασης αυτης, υπήρξε  αντίδραση κάποιων δικηγορικών κύκλων και  έντονες διαμαρτυρίες Την άποψη  του για το θέμα αυτό, μας  παρέθεσε ο Στέφανος Τζουμάκας μετά από επικοινωνία μαζί του για την παραπάνω απόφαση. 
Αγαπητοί συνάδελφοι ,
Τα σχολεία δεν είναι για τους καθηγητές , τα νοσοκομεία δεν είναι για τους γιατρούς,το δημόσιο δεν είναι για τους υπαλλήλους, και οι δικηγόροι δεν είναι για τους εαυτούς τους.Είμαστε πρωτα για το κοινωνικό σύνολο και μετα για τα επαγγελματικά μας.Έχω θητεύσει υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων και θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ .ΔΗΛΑΔΉ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΏΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΆ ΜΑΣ ΤΑΜΕΊΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΟΣΗΜΑ ΠΕΡΙ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΟΜΙΚΩΝ ,κλπ Στις Βρυξέλλλες , στο Λονδίνο , στο Παρίσι, στο Βερολίνο , στο Μιλάνο κοκ υπάρχουν πολλά , μα πάρα πολλά ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ που έχουν εξειδικευθεί στην ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ και πλουτίζουν .ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 50% ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ στη κεντρική ευρώπη και σε ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ επιλύονται εξωδικαστικά.Η ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, με λιγότερους δικαστές , λιγότερες αναβολές , λιγότερες συναλλάγές , λιγότερες υποδομές στήριξης ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΝΝΟΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ .Και στη Αθήνα αρχίζει -τα τελευταία χρόνια- να αναπτύσσεται δειλά δειλά ο θεσμός των εξωδικαστικών επιλύσεων διαφορών.Το ξερεις η χωρα εχει υπηρεσιες και δεν εχει παραγωγή..ΗΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ τριάντα χιλιάδες ιατρους και έχει ΟΓΔΟΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΆΔΕΣ,μια χωρα 11 εκατομμυριων να έχει τόσες ιατρικές σχολές και να έχει δυό μισυ χιλάδες καθηγητές ιατρικής!!Να έχει η Αθήνα γύρω στους τριάντα χιλιάδες δικηγόρους ΌΣΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΓΑΛΛΙΑ. η χωρα χρειαζεται παραγωγουσ και προιοντα υψηλης τεχνολογίας , μοντέρνας βιομηχανίας και προιόνται ποιότητας διατροφής ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ .με υπηρεσιες και επαγγελματα που εκφραζουν τη κριση του υπερ επαγγελματισμου,ΝΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΓΙΑΤΡΏΝ , ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙ΄ΩΝ ΦΟΔΟΝΤΙΆΤΡΩΝ , ΔΙΚΗΓΌΡΩΝ , ΦΙΛΌΛΟΓΩΝ , ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΌΓΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΕΠΙΣΤΗΜΌΝΩΝ κλπ θα διαιωνίζεται το πρόβλημα για ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ναι για πενήντα χρόνια .ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ .

Tags: , , , ,

0 Responses to “Εξωδικαστικό σύστημα επίλυσης διαφορών από διαδικτυακές αγορές προωθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-σχολιάζει ο Στέφανος Τζουμάκας”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks