Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Η Τεχεράνη καλεί την Ουάσινγκτον να «ξαναμετρήσει τα αεροσκάφη της»


Εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες "να ξαναμετρήσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους", αφού η Ουάσινγκτον διέψευσε την απώλεια ενός από τα αεροσκάφη του στόλου της, τη "σύλληψη" του οποίου ανακοίνωσε χθες (Τρίτη) η Τεχεράνη στον εναέριο χώρο της επάνω από τον Κόλπο.

"Συμβουλεύω τον Αμερικανό διοικητή να ξαναμετρήσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του", δήλωσε ειρωνικά ο Ραμεζάν Σαρίφ, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, το οποίο είναι εκτός των άλλων επιφορτισμένο και με την ασφάλεια των θαλασσίων συνόρων του Ιράν στον Κόλπο, ανακοίνωσε χθες ότι τις τελευταίες ημέρες έθεσε υπό έλεγχο και προσγείωσε ένα αμερικανικό μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρακολούθησης ScanEagle.


Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες ενός μικρού αεροσκάφους χωρίς διακριτικά, πλάτους τριών μέτρων.

Ωστόσο, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό διέψευσε ότι έχει απολέσει ένα από τα αεροσκάφη του, που χρησιμοποιούνται σε αποστολές παρακολούθησης κατά μήκος των ιρανικών ακτών, ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς της Τεχεράνης.

Ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης δηλώνει επίσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Etemad ότι το αεροσκάφος συνέλεγε πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις και για πετρελαϊκούς τερματικούς σταθμούς και ότι οι ιρανικές αρχές έχουν στην κατοχή τους τις πληροφορίες "που αναζητούσαν οι Αμερικανοί".


http://www.protothema.gr/world/article/?aid=241340

Tags:

0 Responses to “Η Τεχεράνη καλεί την Ουάσινγκτον να «ξαναμετρήσει τα αεροσκάφη της»”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks