Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Προς γενική σύρραξη σε Μέση Ανατολή και Καύκασο;


«Όλα στη Μέση Ανατολή δείχνουν ότι προετοιμάζεται ένας πόλεμος μεγάλης κλίμακας και αυτός το πιθανότερο είναι να επηρεάσει τον Καύκασο και αυτό με τη σειρά του θα έχει επιπτώσεις σε όλη τη Ρωσία».
Αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη «Φωνή της Ρωσίας» ο στρατηγικός αναλυτής Konstantin Sivkov, δίνοντας μια όχι και τόσο ευχάριστη εκδοχή, του τι ενδέχεται να ακολουθήσει της ανάπτυξης των αντιαεροπορικών πυραύλων στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Την ίδια άποψη εκφράζουν κι άλλα ρωσικά think tanks.

Είχαμε γράψει ότι απώτερος στόχος της Δύσης είναι η Ρωσία, την οποία προκαλούν να ξεκινήσει πολεμικό «πανηγύρι». Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει, σε όλους τους τόνους, να μην τοποθετηθούν πύραυλοι patriot στα τούρκο-συρικά σύνορα. Σε περίπτωση που Συρία αλλά και Ιράν «πέσουν»  στον έλεγχο των δυτικών συμφερόντων, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δυσχερή για την Ρωσία, διότι τα συμμαχικά στρατεύματα θα είναι πολύ κοντά στον Καύκασο και άρα στα ρωσικά σύνορα. Επομένως ο ρωσικός στρατός, προκειμένου να προλάβει καταστάσεις, θα κινηθεί προς τα κάτω οδικώς, με σκοπό το περιθώριο ελιγμών προς και από τα σύνορα της Ρωσίας.
Θυμηθείτε άρθρο μας και όποιοι θέλουν ας διαβάσουν την συνέντευξη του Sivkov και παρόμοιες εκτιμήσεις στ’ αγγλικά εδώ.
http://www.pygmi.gr/

Tags: ,

0 Responses to “Προς γενική σύρραξη σε Μέση Ανατολή και Καύκασο;”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks