Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας


Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας
Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ενώ λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια στο Σύνταγμα.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχαν περίπου 15.000 άτομα. Η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Ομόνοια για να ακολουθήσει η πορεία στο Σύνταγμα. 

«Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει μία απόφαση πρέπει να πάρει. Να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα μπρος, προς τη ρήξη και την ανατροπή, ως το τέλος, διαφορετικά θα βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο» δήλωσε η Αλ.Παπαρήγα.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στο Πεδίον του Αρεως, λίγο μετά τις 11 το πρωί, με τη συμμετοχή περίπου 12.000 ατόμων, σύμφωνα με την Αστυνομία. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ακολούθησε η πορεία προς το Σύνταγμα με την κεφαλή της να «μπαίνει» στην πλατεία λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας δεν επιτρέπουν στους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν την οδό Γεωργίου Α', μπροστά από τα ξενοδοχεία. 

Στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη.

Από τις 9 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μέλη της ΠΑΣΕΒΕ στο εμπορικό κέντρο, στην οδό Τσιμισκή. Λίγο αργότερα, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων και εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ.

Στις 10 το πρωί, οι λιμενεργάτες συγκεντρώθηκαν στην Πύλη 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης διεκδικούν κυρίως τη διατήρηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Φανή Γουργούρη, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή των εργαζομένων (λιμενεργάτες και διοικητικό προσωπικό) στη σημερινή απεργία ξεπερνάει το 80%.

Την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένη και η συγκέντρωση, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων και Σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο «Αθηνά».

Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στις 10:30, συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ και πραγματοποίησαν πορεία επί της Εγνατίας.

Επίσης, από τις 10:30 το πρωί, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και τα μέλη της ΣΠΙΘΑΣ, στην πλατεία Αριστοτέλους. Από τις 11 το πρωί, διαμαρτυρία διεξάγεται και στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Εθνικής Αμύνης.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Στους δρόμους κυκλοφορούν ελάχιστα λεωφορεία, με προσωπικό ασφαλείας.

Στην απεργία συμμετέχουν, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, και πωλητές λαϊκών αγορών.

Μετρό, τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα εκτελούν κανονικά δρομολόγια, μετά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των μέσων και του προσωπικού.

Τα δρομολόγια όμως του Μετρό από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν θα πραγματοποιούνται λόγω της απεργίας στον Προαστιακό και τον ΟΣΕ.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. 

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού. 

Ενδέχεται ακόμη, να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα των αεροπορικών πτήσεων εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας από τις 6 έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. 

Κλειστές θα είναι σήμερα και οι λαϊκές αγορές.


http://www.tanea.gr

Tags: , ,

0 Responses to “Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks