Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Λιλλήκας και ΕΔΕΚ δεν στηρίζουν ούτε Αναστασιάδη ούτε Μαλά. Δεύτερος γύρος μεταξύ Ανανιστών και μνημονιακών υποψηφίων στη μαρτυρική Κύπρο...


Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΣ ΕΔΕΚ καλεί τους πολίτες να ενεργήσουν με γνώμονα τη διασφάλιση της ακεραιότητας του προγράμματος, των θέσεων και των αρχών που κατέθεσε στην προεκλογική περίοδο και με δεδομένο ότι η προγραμματική του διακήρυξη, οι θέσεις και οι προτάσεις στα κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα του τόπου απέχουν από τις...
θέσεις των δύο εναπομεινάντων υποψηφίων.
Το σώμα, που συνήλθε το απόγευμα της Τρίτης, εισηγείται ομόφωνα στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος, που θα συνέλθει το απόγευμα της Πέμπτης, όπως «οι θέσεις της ΕΔΕΚ όπως κατατέθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν της επιτρέπουν να τοποθετηθεί υπέρ κάποιου υποψηφίου στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών.»
Την απόφαση του ΠΓ ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημήτρης Παπαδάκης, ο οποίος ανέφερε ότι το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ συζήτησε την πρόταση που θα κατατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή για τη θέση της ΕΔΕΚ στην επαναληπτική εκλογή της ερχόμενης Κυριακής και επιπρόσθετα ενημερώθηκε για τις θέσεις που εξέθεσαν σήμερα το πρωί οι δύο εναπομείναντες υποψήφιοι προς το Κ.Σ. ΕΔΕΚ.
«Όπως είναι γνωστό η ΕΔΕΚ κατέθεσε την πρότασή της για τις προεδρικές εκλογές στη βάση της πρότασης του ενδιάμεσου χώρου, όπως αυτή έχει εκφρασθεί με τη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα και το πολιτικό πρόγραμμα που συνδιαμορφώσαμε», είπε ο κ. Παπαδάκης. 
Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε επίσης ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην αποτροπή της πόλωσης, με πρωτοβουλίες για την ισχυροποίηση του ενδιάμεσου χώρου, ο οποίος επιφορτίζεται με πρόσθετες ευθύνες και ότι δεσμεύεται ότι θα ανταποκριθεί με επάρκεια σε αυτές τις ευθύνες με τη διατύπωση σοβαρού και υπεύθυνου πολιτικού λόγου.
«Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο του Κινήματος σύντομα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς εάν καλεί τους πολίτες σε αποχή, ο κ. Παπαδάκης απάντησε: «Όχι», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί ένα κόμμα να καλεί τους πολίτες σε αποχή.
Ερωτηθείς τι θα πρέπει να πράξουν τα μέλη της ΕΔΕΚ όταν η ηγεσία δεν τοποθετείται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι απευθυνόμαστε σε ελεύθερους πολίτες, όπως απευθυνθήκαμε την πρώτη Κυριακή.
Στην ερώτηση τι σημαίνει να ενεργήσουν με βάση τη διακήρυξη του κόμματος, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι νομίζει πως είναι ξεκάθαρο.
Σε παρατήρηση ότι συνεπώς επαφίεται στα μέλη της ΕΔΕΚ, ο κ. Παπαδάκης απάντησε: «προφανώς», επαναλαμβάνοντας ότι το Κίνημα απευθύνεται σε ελεύθερους πολίτες.
Λιλλήκας
Τεράστιες θεωρεί ο Γιώργος Λιλλήκας τις διαφορές θέσεων με Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά και διαμηνύει πως ο ίδιος δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κανένα, ενώ την ίδια ώρα καλεί τους υποστηρικτές του να ασκήσουν κατά βούληση το εκλογικό τους δικαίωμα, την ερχόμενη Κυριακή.
Σε συγκέντρωση, στη Λεμεσό, πολιτών που στήριξαν την υποψηφιότητά του, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως ο ίδιος αρνείται να συναντηθεί με τους δυο υποψηφίους, όχι γιατί αρνείται το διάλογο, αλλά γιατί "δεν βλέπω πώς μπορούν να υπάρξουν πραγματικές συγκλίσεις με το χάσμα απόψεων που μας χωρίζει", προσθέτοντας ότι διαφωνεί κάθετα με τις πολιτικές των δυο υποψήφιων Προέδρων και στο Κυπριακό και στην οικονομία και στον εκσυγχρονισμού του πολιτικού συστήματος.
"Παραμένω σταθερός και αμετακίνητος στις θέσεις και τις αρχές μου. Αρνούμαι να συναντηθώ μαζί τους, γιατί δεν πιστεύω στις επίπλαστες, συγκυριακές προεκλογικές συγκλήσεις. Οι προεκλογικές συγκλίσεις εξυπηρετούν μόνο εκλογικές σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια, γι’ αυτό και τις απορρίπτω" είπε και πρόσθεσε ότι οι πολίτες, με αξιοπρέπεια και καθαρή σκέψη, πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους, ωστόσο η δική του πρόταση "είναι να μην δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε κανέναν".
Απευθυνόμενους σε υποστηρικτές του που καλούσαν με συνθήματα για λευκή ψήφο στο 2ο γύρο των εκλογών, ο Γιώργος Λιλλήκας είπε "δεν θα υποδείξω σε κανέναν το τι θα πράξει. Πίστεψα στους πολίτες και απευθύνθηκα στους πολίτες με ελεύθερο πνεύμα και θα ήμουν ανακόλουθος να σας υποδείξω τι θα κάνετε", καλώντας παράλληλα όλους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, "για να είμαστε συνεπείς και σε μιαν ακόμη θέση που προβάλαμε από την πρώτη μέρα, που ζητούσαμε τη συμμετοχή των πολιτών".
Απαντώντας εξάλλου στις εκκλήσεις για δημιουργία νέου κόμματος, ο κ. Λιλλήκας είπε πως ο διάλογος με τους υποστηρικτές του θα συνεχιστεί και στις άλλες πόλεις και την Παρασκευή θα καταθέσει ολοκληρωμένη τη θέση του για το τι μέλλει γενέσθαι, καλώντας την ίδια ώρα όλους να παραμείνουν ενωμένοι και μετά τις εκλογές, καθώς όπως είπε, "θα είμαστε μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση".
Λέγοντας ότι πολύ σύντομα θα βρεθούμε ενώπιον μεγάλων εθνικών προκλήσεων, ο Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε πως "εμείς ως αντιπολίτευση, γιατί εκεί είναι η θέση μας, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την όποιαν πολιτική προασπίζεται την Κυπριακή Δημοκρατία και τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά ταυτόχρονα, θέλω να ξεκαθαρίσω πως, η όποια πολιτική εκχωρεί κρατική κυριαρχία, υποσκάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα, όποια πολιτική οδηγεί σε λύση εθνικής καταστροφής, θα μας βρει μπροστά της".
Ο κ. Λιλλήκας έστειλε το μήνυμα σε όλους όσοι "εντός αλλά και εκτός Κύπρου ξεκίνησαν να κάνουν σχεδιασμούς, εδώ και μερικούς μήνες, για να επωφεληθούν της οικονομικής μας εξάρτησης και εξαθλίωσης, για να μας φέρουν το πακέτο λύσης του Κυπριακού που απορρίψαμε μαζί με τη δόση του δανείου και τους αγωγούς φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας", πως "θα είμαστε ανάχωμα σε αυτές τις πολιτικές".
"Η συμμαχία των πολιτών που έδωσε αυτόν τον ωραίο αγώνα θα συνεχίσει να είναι παρούσα και να αντιστέκεται και μετά τις εκλογές", είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως "καθώς οι εξελίξεις δυστυχώς θα μας δικαιώνουν, η συμμαχία των πολιτών θα ενισχύεται μέρα με τη μέρα».
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών, ο Γιώργος Λιλλήκας επανέλαβε τη θέση πως το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου θα κρίνει και το νικητή του δεύτερου γύρου και πρόσθεσε ότι "δυστυχώς κάποιοι έκλεισαν τα αυτιά τους στην πραγματικότητα. Κάποιοι, ενώ γνώριζαν αυτήν τη μεγάλη αλήθεια, προτίμησαν να θέσουν ως στόχο να περάσουν στο δεύτερο γύρο, χωρίς να ενδιαφέρονται για το νικητή του δεύτερου γύρου".

Tags: , ,

0 Responses to “Λιλλήκας και ΕΔΕΚ δεν στηρίζουν ούτε Αναστασιάδη ούτε Μαλά. Δεύτερος γύρος μεταξύ Ανανιστών και μνημονιακών υποψηφίων στη μαρτυρική Κύπρο...”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks