Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Γερμανοί νεοναζί στη Βουλή με πρόσκληση της Χ.Α.


Στη Βουλή βρέθηκαν Γερμανοί νεοναζί ύστερα από επίσημη πρόσκληση της Χρυσής Αυγής και τουΝίκου Μιχαλολιάκο. Οι νεοναζί είχαν προσκληθεί στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση του κόμματος για τα Ίμια και δεν έχασαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και το ελληνικό κοινοβούλιο.
Την υπόθεση έφερε στο φως η γερμανική εφημερίδαBerliner Zeitung, ύστερα από μία σειρά φωτογραφιών που δημοσίευσε το νεοναζιστικό δίκτυο Freies Netz Süd, ενώ την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή έχει αποφύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην επίσκεψη των νεοναζί στην Βουλή. 


Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας, Γιοαχίμ Χέρμαν, έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο διασύνδεσης ελλήνων και γερμανών ακροδεξιών: 

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις διασυνδέσεις μεταξύ ελληνικών και βαυαρικών ακροδεξιών στοιχείων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό δίκτυο».

Μάλιστα, η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις εκπροσώπου της ομοσπονδιακής μυστικής αστυνομίας, όπου αναφέρεται ότι η Χρυσή Αυγή «έχει επαφές με βαυαρούς Νεοναζί. Οι επαφές καλλιεργούνται μέσω ακροδεξιών εκδηλώσεων στο εξωτερικό».

Και αποκαλύπτει ότι ομάδα της Χ.Α. συναντήθηκε τον Νοέμβριο στην περιοχή Νυρεμβέργης/Φουρτ με βαυαρούς ακροδεξιούς, ενώ οι επίμαχες φωτογραφίες από την επίσκεψη των γερμανών νεοναζιστών στη Βουλή δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Κύρια πρόσωπα από γερμανικής πλευράς είναι οι Ματίας Φίσερ και ο Σεμπάστιαν Σμάους, ενώ από ελληνικής οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρης.



Ο Φίσερ φέρεται ως ο ηγέτης του μεγαλύτερου νεοναζιστικού δικτύου στη Βαυαρία. 

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να δημιουργήσει πυρήνες σε όσες χώρες και περιοχές υπάρχει μεγάλος αριθμός ελλήνων μεταναστών.

Πηγή

Tags: ,

0 Responses to “Γερμανοί νεοναζί στη Βουλή με πρόσκληση της Χ.Α.”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks