Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

WSJ: Φορολογική παράνοια στην Ελλάδα

The Wall Street JournalΈντονη κριτική για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Ελλάδας ασκεί η Wall Street Journal. Σε άρθρο με τίτλο «ελληνική φορολογική παράνοια» η έγκυρη εφημερίδα διερωτάται: «Μπορεί μία χώρα να φορολογήσει τον εαυτό της ώστε να φτάσει την οικονομική λήθη;» «Η απάντηση θα έρθει από το ελληνικό πείραμα» απαντά.
Η WSJ αναφέρει ότι η Ελλάδα επέβαλε «μία ακόμη μεγάλη αύξηση της φορολογίας για να καθησυχάσει τους διεθνείς πιστωτές». Υποστηρίζει όμως, ότι «η επιμονή των πιστωτών για ακόμη υψηλότερους φόρους δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες να πάρουν τα χρήματά τους πίσω» και υπενθυμίζει ότι «η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται εδώ και πέντε έτη».



«Οι γειτονικές της χώρες όμως, αντιλαμβάνονται τα πλεονεκτήματα της χαμηλής φορολογίας. Η Βουλγαρία έχει φόρο επιχειρήσεων 10% και 10% φορολογία εισοδήματος και αναμένει φέτος ανάπτυξη 1,5%. Στην Τουρκία η φορολογία των επιχειρήσεων βρίσκεται στο 20%» αναφέρει η WSJ και καταλήγει: «Ακούμε συνέχεια ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική και είναι αλήθεια. Αυτό όμως, δεν γίνεται τιμωρώντας τους φορολογούμενους. Η Ελλάδα πρέπει να βγει από την παγίδα της τρόικας και ο μόνος τρόπος να το κάνει αυτό είναι με μεταρρύθμιση που να επιβάλει ενιαίο φορολογικό συντελεστή»

euro2day.gr

Tags: , , ,

0 Responses to “WSJ: Φορολογική παράνοια στην Ελλάδα”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks