Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ:Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΙΑ ΑΔΕΙΑ

 (Μιλώντας σε Ρ/Σ):
Τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλει ότι είναι το νέο στην πολιτική ζωή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παλιό. Σαράντα χρόνια δεν άκουσα κάτι νέο, έξυπνο και ριζοσπαστικό. Τώρα, όταν το παλιό προβάλλεται με έναν μη διαλεκτικό δημοκρατικό τρόπο ως νέο τότε σημαίνει ότι είναι πολύ παλιό. Αλλά όχι μόνον αυτό. Σημαίνει ότι θέλει να συντηρήσει, να αθωώσει το παλιό, τον καθεστωτισμό της μεταπολίτευσης. Την ιδιόμορφη, προσχεδιασμένη από Εξωθεσμικούς και Εξωελλαδικούς κύκλους επιχείρηση προβολής του παλιού ως νέου, την ζήσαμε με τον εφιάλτη του Σημίτη, τον εφιάλτη 2 του Γιωργάκη που επέφεραν μεγάλη καταστροφή. Δεν αντέχει η χώρα παρόμοιες επιχειρήσεις, νέους εφιάλτες.


Για τον εκφυλισμό των μεταπολιτευτικών πολιτικών ομάδων, των μεταπολιτευτικών κομμάτων και τους δρόμους της δημιουργίας νέων είναι χρήσιμα τόσο το «Ελληνική Πολιτική Παιδεία», όσο και το «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ». Δεν υπάρχει στην χώρα μια σύγχρονη παιδεία για αυτά τα ζητήματα.
Τα κόμματα μη κόμματα της μεταπολίτευσης και αυτά που προέκυψαν είναι κουτιά άδεια. Με Convention όπως αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, τους συλλαβισμούς και την προπαγάνδα της Ν.Δ. όπως την εποχή των Επικαίρων στους κινηματογράφους, θα τα θυμάστε, τα κουτιά δεν γεμίζουν. Το περιτύλιγμα δεν αρκεί. Ο λαός εκπαιδεύθηκε από τα παθήματα του.
Αναζητά ουσία, Λόγο και όχι περιτύλιγμα, new look. Το χειρότερο είναι ότι με αυτές τις μεθόδους η χώρα στερείται του μεγάλου πόρου της Πολιτικής, της Αληθινής Πολιτικής.
Η χώρα χρειάζεται παραγωγή πολιτικού κεφαλαίου, πολιτική επανακεφαλαιοποίση διαμέσου μιας αυθεντικής, αυτόχθονης διαδικασίας.
Για να επιστρέψει η χαρά της Πολιτικής, η Τέχνη της Πολιτικής στον τόπο που γεννήθηκε.

Tags: , , , , ,

0 Responses to “ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ:Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΙΑ ΑΔΕΙΑ”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks