Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

"Τροφή για Σκέψη"

Μάρκος ΚουντουρούδαςΈνα Σύγχρονο Κράτος, οφείλει να έχει μία ολιγομελή Κεντρική Κυβέρνηση, με διαχειριστικό κυρίως χαρακτήρα, και περαιτέρω σοβαρές, υπεύθυνες και αξιόπιστες διοικητικές υποδιαιρέσεις και διαβαθμίσεις. 
Πάνω δε σε αυτό το Νέο σχήμα, θα μπορέσουν να οικοδομηθούν και δομηθούν και το Νέο σύστημα Διακυβέρνησης και ένα Νέο Φορολογικό σύστημα, τελείως διαφορετικό από τη σημερινό.
Το πρόβλημα διαχεί

ρισης της παρούσας Κρίσης και εύρεσης λύσεων εξόδου από αυτήν, μπορεί να επιλυθεί εάν τροποποιηθεί πλήρως και ολοσχερώς το υπάρχον σύστημα
διακυβέρνησης, με ανακατανομή εξουσιών, στεγανοποίηση αρμοδιοτήτων και προσαρμογή σε μία νέα παραγωγική δομή της Οικονομίας, που θα επουλώσει τις πληγές και τις τραυματικές εμπειρίες του Πολίτη έναντι ενός κυνικού, αναίσθητου, αλλοπρόσαλλου και διεφθαρμένου μέχρι σήμερα Ελληνικού Κράτους.
"Τροφή για Σκέψη" : Άραγε πόσο πιο ευχάριστα θα πλήρωνε κάποιος το φόρο του, ακόμα κι αν αυτός κάλυπτε το 20 ή 25% του εισοδήματός του, εάν γνώριζε, διαπίστωνε και έβλεπε στην πράξη ότι μέρος της φορολογίας του πηγαίνει σε δομές του Δήμου του και ένα άλλο μέρος, εντελώς ενδεικτικά σε έναν Φορέα προώθησης ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, κυρίως νεανικής ...;!

 Μάρκος Κουντουρούδας
Δικηγόρος

Tags: , , ,

0 Responses to “"Τροφή για Σκέψη"”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks