Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Εγκώμια για τον Ελληνισμό της Μελβούρνης


Οι Έλληνες, όταν βρίσκονται στο εξωτερικό διαπρέπουν και γίνονται αντικείμενο θετικών σχολίων σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται.
Έτσι το εγκώμιο του Ελληνισμού της Μελβούρνης πλέκει σε χριστουγεννιάτικο μήνυμα του προς την ομογένεια ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Τεντ Μπέιλιου, που, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η ελληνική παροικία της Βικτώριας παίζει σημαντικότατο ρόλο στην Πολιτεία μας καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολυπολιτισμικής μας κοινωνίας για πάνω από έναν αιώνα. (σ.σ. Εκεί υπάρχει σοβαρό κράτος και ενσωματώνει τους μετανάστες που χρειάζεται, απορρίπτει, δε, όποιους δεν χρειάζεται. Εδώ στην Ελλάδα, τους δεχόμαστε όλους στο βωμό της «κουλτούρας»).
Η μετανάστευση από την Ελλάδα έφερε στην Πολιτεία μας ανθρώπους ιδιαίτερα πετυχημένους σε όλους τους τομείς. Στις επιχειρήσεις, στην πολιτική, τις επιστήμες, τις τέχνες και στον ακαδημαϊκό χώρο. Διατήρησαν άσβεστη την ελληνική φλόγα στη Μελβούρνη, τη μεγαλύτερη ελληνόφωνη πόλη στον κόσμο, εκτός Ελλάδας.
Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Αυστραλιανής Βουλής, Στιβ Γεωργανάς, στο δικό του μήνυμα αναφέρει πως το 2013 ήταν μια πετυχημένη χρονιά για την ομογένεια με την ανακοίνωση για την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Αυστραλίας για τουριστική βίζα και την ένταξη της ελληνικής στο εθνικό σύστημα γλωσσών καθώς και για τη δημιουργία Ελληνικής Κυβερνητικής Υπουργικής Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Tags:

0 Responses to “Εγκώμια για τον Ελληνισμό της Μελβούρνης”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks