Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Έτοιμο νέο πακέτο μέτρων ενίσχυσης της Ελλάδας από την ΕΕ


Το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί ένα μίνι πακέτο ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας, στο αμέσως προσεχές διάστημα, αφήνουν ανοικτό αρμόδιες κοινοτικές από τις Βρυξέλλες.

Έτοιμο νέο πακέτο μέτρων ενίσχυσης της Ελλάδας από την ΕΕ
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς φέρεται να άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτή η ανακοίνωση να γίνει και κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, η οποία είναι προγραμματισμένη γι' αυτή την εβδομάδα.
Μολονότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν –όποτε ανακοινωθούν– δεν θα είναι …δραματικά, οι εκτιμήσεις που γίνονται είναι πως σε κάθε περίπτωση θα δημιουργήσουν εντυπώσεις και θα βελτιώσουν κάπως την ψυχολογία.
Κι ως γνωστόν, σε αυτές τις περιπτώσεις, η ψυχολογία είναι το ήμισυ του παντός.
Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο; Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μια βασική πρόνοια θα είναι αυτή της παράτασης κατά έναν χρόνο της εφαρμογής του προγράμματος αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας.
Δηλαδή, η διετία του 2013 – 2014 θα κατοχυρωθεί και θεσμικά σε τριετία 2013 – 2015.
Από εκεί κι έπειτα, κινήσεις θα γίνουν και στο επίπεδο των ευρωπαϊκών ομολόγων. Και μπορεί να μην υιοθετηθεί το ευρω-ομόλογο, ωστόσο θα θεσμοθετηθούν τα λεγόμενα «επιχειρηματικά ομόλογα».
Τι είναι αυτά τα τελευταία; Κεφάλαια, ουσιαστικά, τα οποία θα χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να υλοποιηθούν μεγάλα κατασκευαστικά έργα κι έτσι να αρχίσει «κάτι» να κινείται σε επίπεδο ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Επίσης, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι οδεύουμε σε μηδενισμό της εθνικής συμμετοχής, σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του ΕΣΠΑ.
Κατ' αυτόν τον τρόπο ελπίζεται ότι θα καταστεί δυνατή η υλοποίηση του και θα ξεκολλήσει από τα σημερινά μηδενικά επίπεδα απορροφητικότητας του, σε αρκετές κατηγορίες.
πηγη:newsbomb.

Tags:

0 Responses to “Έτοιμο νέο πακέτο μέτρων ενίσχυσης της Ελλάδας από την ΕΕ”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks