Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Γερμανική οικονομική «κατοχή» στην ΕΕ



Γερμανική οικονομική «κατοχή» στην ΕΕ
Αυτή η αίσθηση δημιουργείται, αργά αλλά σταθερά, στην Αθήνα, η οποία προετοιμάζεται για την κρίσιμη συνεδρίαση και τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν σε μια εβδομάδα από σήμερα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

Η Γερμανία δείχνει αποφασισμένη να «κατεβάσει» στις εργασίες της 9ης Δεκεμβρίου μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα, με το σχέδιο της για την δημιουργία μιας άτυπης αλλά σκληρής δημοσιονομικής ένωσης, η όποια θα στηρίζεται στη βάση των διακρατικών συμφωνιών, προκειμένου να αποφευχθεί το εμπόδιο (και οι καθυστερήσεις) της συνθήκης της Λισσαβόνας.

Η Κομισιόν δείχνει εξαιρετικά δυσαρεστημένη από τις κινήσεις του Βερολίνου, για τις οποίες μάλιστα, δεν ενημερώνεται καν εκ των προτέρων, αλλά τις πληροφορείται εκ του αποτελέσματος.

Στην ίδια κατάσταση, κατά το μάλλον ή ήττον βρίσκεται και το Παρίσι, απέναντι στο οποίο, το Βερολίνο, προς το παρόν, τηρεί τα προσχήματα, γιατί το θέλει στο πλευρό του. Στην πραγματικότητα, όμως, ενώ ο γαλλογερμανικός άξονας φαίνεται να συναποφασίζει, ο ενορχηστρωτής όλων είναι το Βερολίνο.

Απλώς, η Γαλλία κάνει κι αυτή με τη σειρά της ότι δεν καταλαβαίνει γιατί παράλληλα νιώθει ότι απειλείται, από υποβαθμίσεις και όχι μόνο. Και κάπως έτσι, η κατά τα άλλα ενωμένη Ευρώπη μπαίνει στην τελική ευθεία για την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου, χωρίς να γνωρίζει ποια θα είναι η εικόνα της στις 10 Δεκεμβρίου.

Το ζητούμενο βεβαίως είναι η θέση της Ελλάδας μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, ο οποίος, όσο παίρνουν τα 24ωρα, γίνεται ακόμα πιο δυσλειτουργικός για όλους. Αυτό το γρίφο θα προσπαθήσει να λύσει μέχρι την Παρασκευή η κυβέρνηση Παπαδήμου.
πηγη: newsbomb.gr

Tags: ,

0 Responses to “Γερμανική οικονομική «κατοχή» στην ΕΕ”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks