Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

«Επέτειος» με πέτρες και συλλήψεις


 Επεισοδιακές διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Tριάντα οκτώ άτομα προσήχθησαν και έντεκα συνελήφθησαν, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και άλλα αδικήματα. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν δεκατέσσερις αστυνομικοί.


Συλλαλητήρια και εκδηλώσεις μνήμης σε πολλές περιοχές της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν χθες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 στα Εξάρχεια, από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Επεισόδια ξέσπασαν αργά το απόγευμα στην πορεία των αντιεξουσιαστών έξω από την Βουλή, όπου οι διαδηλωτές έριξαν μολότοφ και πέτρες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.
Το μεσημέρι, ο κύριος όγκος της πορείας στο κέντρο της Αθήνας -2.000 άτομα σύμφωνα με την Αστυνομία- βρέθηκε στα Προπύλαια. Μια μικρή ομάδα νεαρών -οι περισσότεροι εξ' αυτών μαθητές- προκάλεσαν επεισόδια μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Μετά από παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων απομακρύνθηκαν και κατευθύνθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.
Άλλοι διαδηλωτές, ενώ αποχωρούσαν από το Σύνταγμα με κατεύθυνση τα Προπύλαια έβαλαν φωτιά σε καρέκλες έξω από κατάστημα.
Στις 14.05, οπότε και ξεκίνησε η ένταση, ομάδα μαθητών άρχισε να πετάει πέτρες, νεράτζια και μια μολότοφ κατά των αστυνομικών έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου.
Επιπλέον, αρκετά νωρίτερα μαθητές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις έξω από τα αστυνομικά τμήματα Πατησίων, Χαλανδρίου, πετώντας πέτρες και νεράτζια.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Κατά τη διάρκεια των σημερινών συγκεντρώσεων-πορειών που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, ομάδες ατόμων από τους συγκεντρωθέντες επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία της Πλατείας Συντάγματος και των γύρω δρόμων, με πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ.Επίσης προξένησαν περιορισμένες υλικές ζημιές.
Προσήχθησαν μέχρι στιγμής τριάντα οκτώ (38) άτομα και συνελήφθησαν έντεκα (11), για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και άλλα αδικήματα. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν δεκατέσσερις (14) αστυνομικοί.



πηγη:kathimerini.gr

Tags:

0 Responses to “«Επέτειος» με πέτρες και συλλήψεις”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks