Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Οι «σοφοί» του Γιώργου, μας πήραν στο λαιμό τους


 Οι «σοφοί» του Γιώργου, μας πήραν στο λαιμό τους
Τώρα που απομακρύνθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου αποκαλύπτεται η ύπαρξη μιας ομάδας «εγκεφάλων» από Αμερική και Ευρώπη που συμβούλευαν το τελευταίο διάστημα της πρωθυπουργίας του τον Παπανδρέου μέχρι να μας φτάσει στην περιβόητη ιδέα του δημοψηφίσματος και στον οικονομικό αφανισμό.
Μέσα από την αλληλογραφία του Μεγάρου Μαξίμου και τους σκληρούς δίσκους των ηλεκτρονικών υπολογιστών του πρωθυπουργικού γραφείου, αποκαλύπτεται τώρα, τι ρόλο έπαιξαν δίπλα από τον Γ. Παπανδρέου για την ελληνική κρίση οι εξής ξένοι «εγκέφαλοι»:
Κέβιν Φέδερστοουν, ο επικεφαλής του ελληνικού παρατηρητηρίου στο London School of Εcomonics . Αυτός είχε ξεκινήσει την οργάνωση του Μεγάρου Μαξίμου στο μοντέλο της γερμανικής καγκελαρίας, αλλά τον έφαγε το σκοτάδι της ελληνικής πολιτικής καμαρίλας νωρίς.
Οι τρεις βασικοί σύμβουλοι στο παρασκήνιο του Γ.Παπανδρέου ήταν ο Αμερικανός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Ρίτσαρντ Πάρκερ, που του έδινε συμβουλές επικοινωνιακού χαρακτήρα στις συναντήσεις με ξένους πρωθυπουργούς.
Ο Αμερικανός Τζόζεφ Στίγκλιτς, καθηγητής του πανεπιστημίου της Κολούμπια, που τον βοηθούσε με λεπτομερείς αναλύσεις του για την κρίση του ευρώ και τις επιδιώξεις του άξονα Γερμανίας- Γαλλίας.
Ο επίσης Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών στο Κολούμπια, Τζέφρι Σακς ο οποίος βοηθούσε τον Παπανδρέου στους πολύπλοκους τεχνικούς υπολογισμούς για το «κούρεμα» του 50% του ελληνικού χρέους και πώς θα ανάγκαζαν τους ιδιώτες να μετάσχουν σε αυτό.
Τέλος άλλοι «σοφοί» στη δεξαμενή «εγκεφάλων» από την οποία «ψάρευε» ιδέες ο Γ.Παπανδρέου ήταν ο Λιφ Πανγκρότσκι - πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Σουηδίας, ο Τζέφ Μάλιγκαν – Βρετανός θεωρητικός και πρώην συνεργάτης του Τόνι Μπλερ, ο Ρον Χάιβετ – καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ειδικός στη διαχείριση κρίσεων σε προβλήματα εντός της κυβέρνησης και του κόμματος και ο Γιόακιμ Πάλμε, γιος του Ούλοφ Πάλμε, ο οποίος είχε συστήσει το γιο του στον Γ. Παπανδρέου, πριν δολοφονηθεί.
Όλοι αυτοί βέβαια είδαμε που μας πήγαν.
Για τους περισσότερους από αυτούς διαχέεται η πληροφορία από το περιβάλλον Παπανδρέου ότι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ για τις συμβουλές τους, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί επίσημα και από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
πηγη: Newsbomb.gr

Tags: ,

0 Responses to “Οι «σοφοί» του Γιώργου, μας πήραν στο λαιμό τους”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks