Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Wall Street Journal: "Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και διπλή δραχμή"

Wall Street Journal: "Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και διπλή δραχμή"
Λεπτομέρειες 23 Nov 2011 


Μια αρκετά πολύπλοκη πρόταση που όμως παρουσιάζει –σύμφωνα με την εφημερίδα- αρκετές πιθανότητες επιτυχίας παρουσίασε η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία σε άρθρο με τίτλο «Πιθανή ελληνική λύση: Δυο δραχμές» προτείνει την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη και την χρήση διπλού νομίσματος!
«Η λύση για την Ελλάδα και για την κρίση χρέους της ευρωζώνης είναι η υποτίμηση νομίσματος» αναφέρει ο αρθρογράφος Vincent Cignarella κάνοντας λόγο για διπλή δραχμή, όπου η μία θα χρησιμοποιείται για τις εμπορικές συναλλαγές και η δεύτερη θα αποτελεί λογιστική μονάδα για τις χρηματοοικονομικές πράξεις χωρίς να κυκλοφορεί σε φυσική μορφή.

Σύμφωνα με το άρθρο, η ισοτιμία της πρώτης δραχμής θα κυμαίνεται ελεύθερα στην αγορά, υπό την επίβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ η ισοτιμία του δεύτερου νομίσματος θα παραμένει σταθερή και θα καθοριστεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως τονίζει ο συντάκτης, η Ελλάδα με το δικό της νόμισμα θα κερδίσει πάλι το εμπορικό της πλεονέκτημα και θα μπορέσει να βρεθεί εκ νέου σε αναπτυξιακή πορεία.

Tags:

0 Responses to “Wall Street Journal: "Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και διπλή δραχμή"”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks