Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Δ. Σακελλάρης στον ΑΘΗΝΑ984







Ο κ. Δημήτρης Σακελλάρης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, μίλησε στις 16/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.
Μεταξύ άλλων, είπε:
* Για την επιστολή 101 στελεχών του ΠαΣοΚ κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου: 
«Η επιστολή είναι ιδιαίτερα σκληρή, αλλά θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σκληρότερη η πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία, ο λαός και ιδιαίτερα η νέα γενιά, που βιώνει ένα τρομακτικό φάσμα ανεργίας, εξωτερικής μετανάστευσης…».
Δημοσιογράφος: Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο το βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, δεν μας προέκυψε με αφορμή την κυβέρνηση Παπαδήμου…
Δ. Σακελλάρης: «Προφανώς, τo βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. To βιώνουμε με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό είναι αποτέλεσμα μιας εφαρμοζόμενης πολιτικής. Στη ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχουν φαινόμενα τα οποία προκύπτουν από παρθενογέννηση, όπως επίσης μια περίοδο που σε παγκόσμιο επίπεδο η οικονομία έχει επικρατήσει της πολιτικής και κάποια αφηρημένα ουσιαστικά, τύπου "αγορές", "οίκοι", διαμορφώνουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στις χώρες, υφίσταται ένα μεγάλο έλλειμμα Δημοκρατίας. Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτού του ελλείμματος, είχαμε τον τελευταίο καιρό και τις προκλητικές ξένες παρεμβάσεις, περί του τι θα συμβεί ή περί του πώς θα λειτουργεί μια χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί με τις παρεμβάσεις τους, καταδεικνύουν τη σφοδρότητα με την οποία συρρικνώνεται δραματικά η εθνική και λαϊκή κυριαρχία μιας χώρας…».
Δημοσιογράφος: Ποια κυβέρνηση θα ήταν καλή να το διαχειριστεί;
Δ. Σακελλάρης: «Οποιαδήποτε κυβέρνηση προέκυπτε ύστερα από τη λαϊκή ετυμηγορία…».
Δημοσιογράφος: Ποια πρέπει να είναι η πρόταση του κόμματός σας για τον υποψήφιο πρωθυπουργό της χώρας;
Δ. Σακελλάρης: «Για εμάς προτεραιότητα δεν είναι το πρόσωπο, δεν ψάχνουμε "Μεσσία", αλλά το να υπάρξει μια πολιτική διαδικασία από τα κάτω προς τα πάνω, να καθοριστεί μια πολιτική πλατφόρμα που θα δώσει την προοδευτική διέξοδο από την κρίση, κόντρα στην πολιτική η οποία εφαρμόστηκε τα τελευταία δύο χρόνια…».
Δημοσιογράφος: Πρέπει να είναι ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Σακελλάρης…;
Δ. Σακελλάρης: «Εάν ο κ. Παπανδρέου, η κ. Καραγιάννη, ο κ. Σακελλάρης, ο κύριος οποιοσδήποτε δεσμευτεί σε αυτό το οποίο θα επιλέξει η κοινωνική βάση του κινήματος, ως πολιτική διεξόδου από την κρίση, τότε ναι…».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tags: ,

0 Responses to “Ο Δ. Σακελλάρης στον ΑΘΗΝΑ984”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks