Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ολόκληρη η Ελλάδα με μισθό Μανωλάδας


Ο εξευτελισμός του λαού μέσω της απαξίωσης του προϊόντος της εργασίας του συνεχίζεται. Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε νύχτα της Κυριακής των Βαΐων η πορεία εργαζομένων και ανέργων προς το... εισοδηματικό κενό επιταχύνεται. Μέσα στις πολλές διατάξεις πέρασε και μία τροπολογία που προτάθηκε από το ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκεί προβλέπονται καθαρές αμοιβές, «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως για εργαζομένους άνω των 25 ετών, ενώ για τους κάτω των 25 ετών οι απολαβές θα είναι 17,1 ευρώ ημερησίως και δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το ημερομίσθιο των λαθρομεταναστών στη Μανωλάδα ανέρχεται στα 25 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, το όλο σκηνικό ασχημαίνει έτι περαιτέρω από την πιθανότητα της συμμετοχής ΜΚΟ στο πρόγραμμα «καταπολέμησης της ανεργίας», όπου θα δίδονται τα χαρτζιλίκια των 427 ευρώ. Με λίγα λόγια, αρκετές τέτοιες οργανώσεις, που λειτουργούν ως παραμάγαζα διαφόρων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, διεθνών κερδοσκόπων (βλ. Σόρος) και ξένων κυβερνήσεων, ενδέχεται να... λύνουν και να δένουν στην ελληνική κοινωνία, υποσχόμενες θέσεις απασχόλησης!

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ΜΚΟ που δεν έχουν «τακτοποιημένα» τα φορολογικά βιβλία τους και έχουν ορθάνοιχτους λογαριασμούς με τα ασφαλιστικά ταμεία και το υπουργείο Οικονομικών.

Για να προλάβουν, ωστόσο, το «πάρτι» των διορισμών έχουν αρχίσει να πιέζουν να ρυθμιστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις τους με νομοθετική ρύθμιση! Σε ένα φυσιολογικό κράτος, με θεσμικούς παράγοντες που θα σέβονταν τους εαυτούς τους και τον ρόλο τους, οι επικεφαλής των ΜΚΟ με τις πάσης φύσεως «τρύπες» δεν θα έκαναν υποδείξεις, αλλά θα είχαν περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα...

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι τούτη η πατρίδα μετατρέπεται σταδιακά σε μια εξαθλιωμένη αποικία χρέους, όπου οι νόμιμοι δουλοπάροικοι θα ανταγωνίζονται τους παράνομους μετανάστες στους μισθούς - ξεροκόμματα που έχουν παραπέσει από το τραπέζι των δάνειων δυνάμεων και των ελληνόφωνων συνεργατών τους.

δημοκρατία

Tags: , , , , , ,

0 Responses to “Ολόκληρη η Ελλάδα με μισθό Μανωλάδας”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks