Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Τροφή για σκέψη....


Σε συνομιλία που είχα  με ενα  προοδευτικό  στέλεχος του  ΠΑΣΟΚ ,ρώτησα   την γνώμη του για τις εξελίξεις σε  Ελλάδα και Ευρώπη και εν συντομία  μου απάντησε .... Νομίζω ότι οι απόψεις αυτές, είναι τροφή για σκέψη... 
1.
Μεχρι το Σεπτέμβρη 2013 τίποτε.Μετα τις εκλογές της Αγγελας στο Βερολίνο ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ .ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΥΦΕΣΗΣ και πολυ σωστα.Αυτη θα θριαμβεύσει στα πιό οργανωμένα τμήματα της γερμανικης ολιγαρχίας και σε ανώτερες- εισοδηματικα- κοινωνικές κατηγορίες, ΣΕ ΑΦΥΣΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ καθυστερημενα στρώματα του γερμανικου πληθυσμού , ιδιαίτερα στη Νότια Γερμανία .ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ .ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ.ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΩ . ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ δεν θα μπει στην Ομοσπονδιακή Βουλή.ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗ ΚΡΙΣΗ . ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΑ ΤΗ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΟΥΝ .Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΚΛΙΜΑΚΑ .

2.
Στην Ελλαδα το σιγουρο ειναι οτι θα γινουν Ευρωεκλογες τον Ιούνιο του 2014.Θέλουν να αποδεσμεύσουν απο αυτές ,τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, για μεταγενέστερο χρονο.(π.χ. Φθινόπωρο 2014).Και μετα εθνικές εκλογές , το 2015 για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.(Ευρωεκλογές, Δημοτικές, Εθνικές, 2014, 2015.)
ΣΕΝΑΡΙΟ :Αν προκυψει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ στην Αθήνα.
3.
ΣΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΕΡΕΙΠΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΣΟΚ.... ΘΑ ΤΟ ΣΕΡΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.Εχουν στρατηγικη :Εμπρος για τη τριτη ηττα του Βαγγελη!!ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΩΣ τον σ τ υ λ ο β α τ η του σ υ σ τ ή μ α τ ο ς, ως ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΩΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ , ΒΟΗΘΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!
Σε αυτη τη διαδρομη, θα επιδιωχθεί-ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ- απο πολλους κύκλους, Η ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ή νεος φορεας της κεντροαριστερας, ΜΕΤΑ ΤΗ ΤΡΙΤΗ συντριβη.(Πρώτη συντριβή, Μαιος 2012, δεύτερη συντριβή ,Ιούνιος 2012)
4.Τι βλεπω λοιπον;;H κ ρ ί σ η ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ .Η πολιτική ρ ε υ σ τ ό τ η τ α ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ .(Οχι ρευστοτητα χρήματος!Σ αυτο το τομέα θα συνεχίζεται η ΑΣΦΥΞΙΑ ΕΝΑΛΛΑΞ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ).

Tags: , ,

0 Responses to “Τροφή για σκέψη....”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks