Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

N.Δ. το μεγαλείο... των σκανδάλων σου!


Μιας και η ΝΔ προσπαθεί απελπισμένα να φτιάξει τον πόλο της κεντροδεξιάς, συσπειρώνοντας συνιστώσες από την ακροδεξιά μέχρι το «μεσαίο χώρο» του Καραμανλή, ας θυμηθούμε μερικά από τα έργα των κυβερνήσεων της ΝΔ με χρονολόγική σειρά, ξεκινώντας από το 2004.

Το υπέροχο κυβερνητικό έργο της ΝΔ


Υπενθυμίζεται ότι σε κανένα από τα παρακάτω σκάνδαλα δεν υπήρξε καταδίκη στελέχους κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς το πλαίσιο που έχουν φτιάξει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μέσω κυρίως του νόμου περί ευθύνης υπουργών και του τρόπου που λειτουργούν οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, παρέχει ουσιαστικά ασυλία στους εκλεγμένους.

Χρηματισμός στο υπουργείο Τουρισμού

Επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού του ζήτησε μίζα για να διευθετηθεί υπόθεσή του. 

Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Ο στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλου, Α. Χούπης, είχε αναλάβει επ' αμοιβή μέσω εταιρείας να διαμορφώσει τους όρους προκήρυξης και αξιολόγησης αιτήσεων για προσλήψεις στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ, και συγκεκριμένα την πρόσληψη 300 υπαλλήλων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. 


Απαγωγές Πακιστανών

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, απάγονται μαζικά Πακιστανοί μετανάστες, με τον Βύρωνα Πολύδωρα να υποστηρίζει ότι οι μετανάστες ασκούνται στο σπορ της μεταξύ τους απαγωγής. Η δικαστική έρευνα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι απαγωγές, οι μεταφορές και οι ανακρίσεις μεταναστών πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον εν γνώσει των ελληνικών αρχών. 

Καρτέλ του γάλακτος

Εταιρίες στο χώρο του γάλακτος συστήνουν καρτέλ και προχωρούν σε συναλλαγές προκειμένου να μειωθούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για τις ενέργειές τους κατά του καταναλωτικού κοινού.


Παραδικαστικό κύκλωμα

Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού. 

Υποκλοπές με την εμπλοκή της Vodafone

Τηλέφωνα πολιτικών, μεταξύ των οποίων του ίδιου του πρωθυπουργού, και όχι μόνο γίνονται στόχος υποκλοπών με τις έρευνες να αγγίζουν ακόμα και την πρεσβεία των ΗΠΑ. Στους καταλόγους των θυμάτων βρίσκονται επίσης αγωνιστές για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Οι αρμόδιοι υπουργοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Μια από τις ανεξερεύνητες περιοχές του σκανδάλου αποτελούν και τα όσα γνώριζε ο Κώστας Τσαλικίδης, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τις διακστικές έρευνες να έθεσε τέλος στη ζωή του, λόγω των όσων γνώριζε.


Φοιτητές ξυλοκοπούνται σε καταλήψεις πανεπιστημίων

Η χρήση βίας από τα ΜΑΤ κατά φοιτητών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, που παλεύουν ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο της Μαριέτας Γιαννάκου, γίνεται καθημερινή κριτική με τα νοσοκομεία και τα κρατητήρια να μετρούν δεκάδες τραυματίες και συλληφθέντες.

Η Χαλκιδική καίγεται

Οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκισική δεν οφείλονται στις καιρικές συνθήκες, αλλά είναι αποτέλεσμα της πλημμελούς προετοιμασίας του κράτους και της έλλειψης σε ανθρώπινο και υλικό δυναμικό των δυνάμεων πυρόσβεσης. Ουδείς υπουργός συγκινείται από τις χαμένες ζωές στην Κασάνδρα.

Υπόθεση Ζαρντινιέρα 

Ο Αυγουστίνος Δημητρίου, Κύπριος φοιτητής, ξυλοκοπείται από αστυνομικούς με τις τηλεοπτικές κάμερες, ευτυχώς, να παρακολουθούν τον ξυλοδαρμό του έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης μετά την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μετά τον ξυλοδαρμό, οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι «ο φοιτητής έπεσε και χτύπησε σε παρακείμενη ζαρντινιέρα». Ο Δημητρίου καταλήγει βαριά τραυματισμένος και οι υπεύθυνοι πέφτουν στα μαλακά. 

Η Cosmote αγοράζει την εταιρία Γερμανός αντί τεράστιου αντιτίμου

Το πόρισμα των διώξεων κατά στελεχών της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας είναι ξεκάθαρο: «Η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό». 

Το σκάνδαλο των ομολόγων

Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων γίνονται αντικείμενο εκμετάλευσης σε μια μεγαλειώδη και δαιδαλώδη κομπίνα. Αποκαλύπτεται ότι στόχος του Υπουργείου Απασχόλησης ήταν να γίνονται αγορές ομολόγων χωρίς να ελέγχεται η καταλληλότητα και η ασφάλειά τους. Το αποτέλεσμα ήταν πολλά ταμεία να χάσουν υπέρογκα ποσά από τα αποθεματικά τους και το Δημόσιο να υποστεί μεγάλες βλάβες από τις παράνομες δοσοληψίες.

Συνεργάτης του υπουργού Απασχόλησης Τσιτουρίδη εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου 

Ο Σάββας Τσιτουρίδης δεν περιορίζει την εμφάνισή του μόνο στο σκάνδαλο των ομολόγων, αλλά αποκαλύπτεται ότι στο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο εμπλέκεται και ο στενός του συνεργάτης, Ευγένιος Παπαδόπουλος. 

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη Μύκονο

Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος μαζί με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη συστήνουν, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, παραμάγαζο αγοράζοντας εκτάσεις στη Μύκονο και τις οποίες τις μεταπωλούν μέσω offshore σε εξαπλάσια τιμή. Περίεργο ρόλο παίζει στην υπόθεση και η τοπική εφορία, που προχωρά κανονικά σε προεκτίμηση των εν λόγω εκτάσεων.


Καταστροφικές πυρκαγές στην Πάρνηθα, στην Πελοπόννησο και την Εύβοια

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα σε όλη την Ελλάδα γίνοπνται στάχτη, καθώς η κυβέρνηση εμμένει στην περιβαλλοντικτόνα πολιτική της. Φωτιές ξεσπούν από το πουθενά, προφανώς πρόκεται για εμπρησμούς, και η πυροσβεστική είναι ανίσχυρη να αντιμετωπίσει την καταστροφή λαίλαπα, που αφαιρεί και ανθρώπινες ζωές. Κερδισμένα από τις πυρκαγιές βγαίνουν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα (Καζίνο Πάρνηθας κτλ) στα οποία παραχωρούνται εν μια νυκτί καμένες εκτάσεις.


Ο Μαγγίνας και το “αναψυκτήριό του”

Η Πολεοδομία επιβάλλει πρόστιμο μαμούθ στον τότε Υπουργό Απασχόλησης, Βασίλη Μαγγίνα, για επτά κτίρια που είχε δηλώσει ως αναψυκτήριο στο Κορωπί. Αποκαλύπτεται μάλιστα ότι στο σπίτι του εργάζονταν ανασφάλιστοι μετανάστες.


Αποκαλύψεις με αφορμή την απόπειρα Ζαχόπουλου

Για πολλούς μήνες η Ελλάδα ζει στην παραζάλη των αποκαλύψεων που ακολουθούν την απόπειρα αυτοκτονίας του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, Κάτω από το πέπλο της ευδαιμονίας κρύβονται ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, αποχαρακτηρισμούς διατηρητέων μνημείων, παράνομους διορισμούς και εμπλοκή δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων στην δημοσιοποίηση ροζ DVD. Λίγες εβδομάδες μετά ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κουκοδήμος ανεξαρτητοποιείται καθώς το όνομά του, μαζί με αυτό του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη, εμπλέκεται στην υπόθεση της αποκάλυψης του οπτικού υλικού και των εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μην δημοσιοποιηθεί το όνομα του Ζαχόπουλου.

To αυθαίρετο του Σουφλιά 

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς δεν δίνει καμία σημασία στα νομικά προσκόμματα που θέτουν οι πολεοδομικές αρχές και χτίζει κανονικότατα οίκημα στην Ανάβυσσο. Εν τέλει ο υπουργός επιρρίπτει την ευθύνη στον αρμόδιο μηχανικό του.

Η Deutsche Telekom εξαγοράζει τον ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ πωλείται στον γερμανικό κολοσσό Deutsche Telekom με ταχύτατες διαδικασίες, χωρίς καν να έχουν αξιολογηθεί τα περουσιακά στοιχεία του οργανισμού. Το ξεπούλημα αντί πινακίου φακής είναι παροιμιώδες. 


Ο ΟΛΠ και οι Κινέζοι

Η κινεζική COSCO αγοράζει τον κερδοφόρο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά σε περιέργως χαμηλή τιμή. Από τότε οι έλεγχοι στα εμπορεύματα είναι εξόχως πλημμελείς, με τις καταγελλίες να κάνουν λόγο για απώλειες εκατομμυρίων για το Δημόσιο.

Σκάνδαλο Siemens

H γερμανική εταιρεία Siemens δωροδοκούσε για χρόνια κρατικούς λειτουργούς και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να κερδίσει δημόσιους διαγωνισμούς. Ακόμα και σήμερα το τοπίο παραμένει θολό, ενώ οι βουλευτές των δυο κομμάτων έχουν φροντίσει να παραγραφούν όλες οι ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων. Το μεγαλύτερο διαχρονικό σκάνδαλο έκλεισε πρόσφατα με εξωδικαστικό συμβιβασμό από την μνημονιακή κυβέρνηση. 

Η καταστολή στη Λευκίμμη

Μια γυναίκα έγκυος βρίσκει το θάνατο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επέμβασης στον σχεδιαζόμενο ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη της Κέρκυρας. Η κυβέρνηση κάνει την πάπια.


Σκάνδαλο ΟΣΕ

1.300.000 ευρώ κοστίζει στον ΟΣΕ η αγορά ελαττωματικών αμαξοστοιχιών με παραποημένα παραστατικά. Αυτή η αποκάλυψη χρησιμοποιείται ως αφορμή για να ξεπουληθεί ο Οργανισμός και εν τέλει να μην επιρριφθεί η παραμικρή ευθύνη σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο.

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης και οι ναυσιπλοϊκές μίζες

Ο εφοπλιστής, Φώτης Μανούσης, καταγγέλλει ότι χρημάτισε το περιβάλλον του Υπουργού Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη, για δρομολόγια της άγονης γραμμής. Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για αποκαλύψεις σε ένα τοπίο που είναι γνωστό σε όλους, αλλά ουδείς εκ των κυβερνώντων θέλει να βγάλει το δάχτυλο από το μέλι.


Σκάνδαλο Βατοπεδίου

Κομπίνες με ράσα σε βάρος του Δημοσίου εν γνώσει μάλιστα του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, και όχι μόνο, αποκαλύπτεται και ακόμα δεν λέει να κλείσει. Η Μονή Βατοπεδίου και ο ηγούμενός της Εφραίμ, συντονίζει με τη βοήθεια πολιτικών παραγόντων, την απίστευτα ενορχηστρωμένη εκμετάλλευση εκτάσεων με αντάλλαγμα φρέσκα κτίρια σε εκευτελιστικούς όρους. Το δημόσιο χάνει δημόσιεςε εκτάσεις και φόρους και η πολιτική ηγεσία του τόπου σφυρίζει αδιάφορα.


Βουλγαράκης: “Το νόμιμο είναι και ηθικόν”

Ο τότε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας διαφεύγει φόρων μέσα από offshore εταιρίες που έχει συστήσει και υποστηρίζει ότι εφόσον ο νόμος του το επιτρέπει, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό να μην πληρώνει φόρους σαν όλους τους μη έχοντες. Επίσης αποκαλύπτεται ότι η σύζυγός του συνέτασσε τα συμβόλαια μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου για την ανταλλαγή εκτάσεων με αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Δώρο 28 δις στις τράπεζες

Την ώρα που οι εγραζόμενοι και οι συνταξιούχοι αρχίζουν να γίνονται αποδέκτες της πολιτικής λιτότητας και της κρίσης, η κυβέρνηση έρχεται να δώσει χάρισμα 28 δις στις τράπεζες για να ενισχύσει την ρευστότητά τους. Ουδείς γνωρίζει αν αυτή η ενίσχυση υπάκουε σε κάποιο σχέδιο, ενώ οι τράπεζες κάθε άλλο παρά στην κοινωνία διέθεσαν τους πόρους αυτούς.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός στα Εξάρχεια από τα πυρά αστυνομικού. Η πολιτική ηγσεία παραμένει στη θέση της, παρά την κοινωνική έκρηξη που προκαλεί η δολοφονία, ενώ την ίδια ώρα εκτοξεύει επιθέσεις κατά της αριστεράς, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαιδεύει αυτιά κουκουλοφόρων.


Η διαφυγή Καραβέλα

Με ευθύνη της τότε υπουργού εξωτερικών κ. Μπακογιάννη διαφεύγει από τη Ελλάδα ο Καραβέλλας, δεύτερος τη τάξει στην ηγεσία της Ziemens Ελλάδος, ο οποίος γνώριζε πρόσωπα και πράγματα για το σκάνδαλο. Η κ. Μπακογιάννη τότε ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, χωρίς καμία περαιτέρω συνέπεια. Ο Καραμανλής, πρωθυπουργός τότε, αντί να την εκπαραθυρώσει από την κυβέρνησή του, κανόνινε να μπουν φυλακή...  οι κόρες του Καραβέλλα. 


http://www.left.gr

Tags: , , , ,

0 Responses to “N.Δ. το μεγαλείο... των σκανδάλων σου!”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks