Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

H ''Λίστα Λαγκάρντ'' και η... ηλιθιότητα του πολιτικού μικρόκοσμου της Αθήνας


Το εύκολο ''τέστ'' στους κρατούντες στην Ελλάδα και η... αδυναμία τους να το περάσουν. Γιατί Λαγκάρντ και σια, έδωσαν την ''Λίστα'' και πως οι ''κουτοπόνηροι'' στην Αθήνα ''πιάστηκαν στην φάκα''. Ο αδίστακτος Ε. Βενιζέλος ''τέλειωσε'' πολιτικά τον εαυτόν του και το ΠΑΣΟΚ. Ο Βenny, γιά να ξεφύγει, επειδή πιάστηκε να λέει ψέμματα πάλι, κατηγορούσε έμμεσα ακόμα και την... Λαγκάρντ, ότι διέπραξε ''αδίκημα'', αφού κατείχε και διαβίβασε στην Ελλάδα...προϊόν υποκλοπής (την ''Λίστα'')


Παρακολουθώντας, από την ''ξενητειά'' τα γεγονότα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, τότε που η ''Λίστα Λαγκάρντ'' και η δημοσιοποίηση των 2.059 ονομάτων που περιέχονταν σε αυτήν από το ελληνικό περιοδικό με το... ατόφιο ελληνικό όνομα Hot Doc, είχε την ''τιμητική'' της, δεν γνωρίζαμε αν πρέπει να διασκεδάζουμε, αγανακτούμε ή θλιβόμαστε γιά το επίπεδο των νανο-πολιτικών της χώρας, διαβάζοντας στο διαδίκτυο τις ''δηλώσεις'' τους, που αλλάζουν στην Ελλάδα όπως ο...καιρός ή να ''σπάζουμε'' τις τηλεοράσεις απο εκνευρισμό βλέποντας στα (δορυφορικά) ελληνικά τηλεοπτικά ''κανάλια'' τους ''βαθυστόχαστους'' 'Ελληνες μικρο-πολιτικούς να λένε ότι βλακεία ''τους κατέβει'' γιά λίγα λεπτά ''δημοσιότητας''. Σίγουρα ''θαυμάζουμε'' την προσπάθειά τους να ''πείσουν'', ντε και καλά, ότι το μαύρο είναι σχεδόν πάντα...άσπρο.
Αλλά, ξέχωρα από τους γραφικούς γελωτοποιούς πολιτικούς και την ''φασαρία'' γιά την περίφημη ''Λίστα Λαγκάρντ'', πρόβαλε και η ωμή πραγματικότητα.
Στο διαδίκτυο, ημέρες μετά την δημοσιοποίηση της ''Λίστας'' στην Ελλάδα,αναρτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2012 από το εξαιρετικό Cryptome (που ειδικεύεται σε δημοσιεύσεις μόνο εμπεριστατωμένων υποθέσεων, εγγράφων και λοιπών, από μυστικές και φανερές Υπηρεσίες, βασικά ΗΠΑ), η ''Λίστα'', όπως αυτή είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό Hot Doc. Παρακολουθώντας γιά μιά 12ετία, σχεδόν καθημερινά, το Cryptome, η έκπληξη ήταν μεγάλη, γιά την αναδημοσίευση της ''Λίστας'', αλλά και την αιτία που το έπραξε.
Την ίδια εποχή, οι πολλαπλές δηλώσεις του ''εντυπωσιακά πολυλογά Μπέννυ'' γιά το ζήτημα, δημιουργούσαν... υποψίες.
'Αρχισαν έτσι τα ερωτηματικά: Πως και ΓΙΑΤΙ μία ψυχρρή πολιτικός, η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και σήμερα επικεφαλής του ΔΝΤ, έδωσε την ''Λίστα'', αφού ΓΝΩΡΙΖΕ άριστα ότι το διεφθαρμένο ψευτο- κράτος των Αθηνών, δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά, αποτελεσματικά, ούτε...περίπτερο.
Πιθανά, ανθρώπινα, η κ. Κριστίν Λαγκάρντ, να είχε την ελάχιστη ελπίδα ότι στην Αθήνα θα κάνουν το σωστό, εξαιτίας δύσκολων συνθηκών και δεν θα ''θάψουν'' την ''Λίστα'' (την οποίαν έδωσε με την γνώση Υπηρεσιών άλλων χωρών) ή δεν θα παίξουν με αυτήν γιά εξυπηρέτηση βρώμικων μικρο-πολιτικών συμφερόντων, όπως κι έγινε τελικά. 'Ετσι, το τέστ αξιοπιστίας δεν το πέρασαν, όπως ήταν αναμενόμενο οι κυβερνώντες την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην εισπραχτούν σημαντικά ποσά από φόρους.
Φυσικά το τελευταίο δίμηνο οι απαιτήσεις της Τρόϊκα γιά ''επιτροπεία'' στην Ελλάδα, το κράτος της οποίας ΔΕΝ εμπιστεύονται με τίποτα, μόνο...σύμπτωση δεν είναι.
Μία καθοριστική λεπτομέρεια όμως, γιά την οποίαν αδιαφόρησαν οι ενδιαφερόμενοι αποκλειστικά και μόνο γιά την πολιτική-κομματική τους ύπαρξη-επιβίωση και όχι γιά το συμφέρον της χώρας και του λαού της, 'Ελληνες πολιτικοί, ήταν ότι η δημοσιοποίηση της ''Λίστας'', έδινε την δυνατότητα σε ''ενδιαφερόμενους'' άλλων χωρών, που διέθεταν την αυθεντική λίστα, να διαπιστώσουν ότι αυτή που δημοσιοποιήθηκε ήταν... πειραγμένη.
Κάπου εκεί άρχισαν και οι υποψίες γιά τον έναν από τους κατόχους της ''Λίστας'' που την έκρυβε, επειδή την ''είχε ξεχάσει'', τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ιδιαίτερα όταν αυτός ''μανιωδώς'' κατάγγειλε την δημοσιοποίηση της ''Λίστας''.
Φυσικά, οι έχοντες την αυθεντική ''Λίστα'', βασικά Υπηρεσίες άλλων χωρών, κάνοντας σύγκριση ονομάτων στις δύο ''Λίστες'' (αυθεντική και δημοσιοποιημένη) διαπίστωσαν ότι ''2-3 ντουζίνες ονόματα έλειπαν, είχαν διαγραφεί''.

The ''fat guy''
Το τελευταίο Σάββατο Νοεμβρίου 2012, την μεθεπομένη της -μακράς- αργίας ''Ημέρας Ευχαριστιών'' στις ΗΠΑ, το γλυκό φθινοπωρινό απόγευμα και η ανέμελη βόλτα σε παραλία της δυτ. Φλόριδας, είχε και μιά έκπληξη: Συνάντηση με παλιό γνώριμο (και από 2000) Δημοκρατικό γερουσιαστή, μέλος ''ευαίσθητης'' Επιτροπής της Γερουσίας. Η συζήτηση ήρθε (και) στην κατάσταση στην Ελλάδα. Η φράση του «πολύ δύσκολο μέχρι απίθανο το ΔΝΤ να ξαναδώσει χρήματα υπό μορφή δανείων στην Ελλλαδα» και στην ερώτηση «γιατί», η απάντηση καταλυτική:
«Η κυβέρνησή σας έλαβε πριν δύο χρόνια μία ''Λίστα'' ονομάτων με καταθέτες στο εξωτερικό, αρκετοί από αυτούς πιθανά φοροφυγάδες. Αλλά δεν έκανε τίποτα».
Η ερώτηση φυσική: «Εννοείς την ''Λίστα Λαγκάρντ'';». Και η απάντηση αναμενόμενη: «Ναι». Ακολούθησε ο ακόλουθος διάλογος, όπως διατυπώνεται εδώ, ατόφια-αυθεντικά:
- «Λέγεται στην Ελλάδα ότι δεν έχει κάτι σπουδαίο μέσα ούτε ονόματα πολιτικών. Μάλιστα, πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν ήταν κάτι σπουδαίο και δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί ως προϊόν υποκλοπής, γιατί η παραλαβή και αξιοποίησή της ήταν ποινικό αδίκημα».
- «Δηλαδή, η Λαγκάρντ έκανε αδίκημα; Και ποιός σου είπε ότι δεν είχε ονόματα πολιτικών και μεγάλων επιχειρηματιών; Από αυτήν που δημοσιοποιήθηκε λείπουν μερικές δεκάδες ονόματα... 'Εχουν διαγραφεί».
- «...Γνωρίζεις την υπόθεση καλά. 'Εχεις δει την ''Λίστα'';...»
- «'Εχουμε ενημερωθεί, ότι διαγράφηκαν ονόματα».
- «Ποιός έκανε την ''βρώμικη δουλειά''...;».
Χαμογελώντας και γυρνώντας το κεφάλι του αριστερά, κοιτώντας έναν υτπέρβαρο κύριο που περπατούσε, είπεμε νόημα, δείχνοντας με το κεφάλι του: «Κοίτα, ''the fat guy''... Ξέρεις τι πρόβλημα θα έχουμε στην χώρα μας τα επόμενα χρόνια με τα υπέρβαρα άτομα;... ».
- «Τι προβλέπεις γιά την Ελλάδα, έχει μέλλον;».
- «ΟΧΙ, όσο δεν καθαρίζει το πολιτικό σύστημα. 'Εχετε μεγάλη πολιτική, κρατική διαφθορά και δυστυχώς, ατιμωρησία».

Συμπεράσματα
Ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όταν έστειλε εξωθεσμικά την ''λίστα Λαγκάρντ'' στο ''Μαξίμου'', όταν αυτή δημνοσιεύτηκε στο περιοδικό, ενώ δικαιολόγησε την κατοχή της με αστεία επιχειρήματα, είχε δηλώσει ότι ''ούτε καν την είδε''. Στην κατάθεσή του όμως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Ευ. Βενιζέλος είχε αναφερθεί σε «τρία ονόματα εβραϊκής καταγωγής», τα οποία τον είχαν εντυπωσιάσει με το μεγάλο ύψος των καταθέσεών τους. Aλλά πριν, δήλωνε ότι «είναι μικρό το ποσοστό των καταθέσεων που βγήκαν έξω» (10 Αυγ. '12)... Πρόσφατα, στα «τρια εβραϊκά ονόματα με τις μεγάλες καταθέσεις»... έμπλεξε και η Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Κατά συνέπεια, ο κ. Βενιζέλος, ήξερε τι γίνεται, άσχετα αν δήλωνε επίσημα ότι ''δεν είχε δει την λίστα'' και υποκριτικά ''καταδίκαζε'' δήθεν, μετά, τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν την κ. Παπανδρέου.
Πιάστηκε μόνος του να λέει ψέμματα, πάλι, εξαπατώντας ακόμα και την Επιτροπή της Βουλής, χώρια τα υπόλοιπα. Την μεγάλη ''ζημιά'' την έπαθε όταν η ''Λίστα'' δημοσιοποιήθηκε. 'Ετσι, έγινε αντιπαραβολή ονομάτων από τους διαθέτοντες την αυθεντική ''Λίστα'' και αποκαλύφθηκε η εκβιαστική απάτη (εκβιαστική: ''Διαρροές'' επιλεγμένων ονομάτων και διαγραφή ονομάτων ''ημετέρων''). Αυτό σήμανε και την τελεσίδικη (πολιτική) καταδίκη του Ε. Βενιζέλου, ενώ πλήττει και τον πρωθυπουργό, που γνωρίζει αλλά καλύπτει συνειδητά μιά απάτη.
To δε κωμικό είναι όταν ο κ. Βενιζέλος δήλωνε (2 Οκτ. '12) ότι «η συζήτηση (περί ''Λίστας'') εκθέτει διεθνώς τη χώρα... (η ''Λίστα'' περιείχε) κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία που δεν συνιστούσαν όμως σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στο ΣΔΟΕ και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτή και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιηθεί. Διαφορετικά, κατά τη νομική μου εκτίμηση, τελείται σοβαρό ποινικό αδίκημα στο οποίο ο ίδιος, ως πρώην εισαγγελικός λειτουργός, δεν μπορούσα να συμπράξω...».
Με λίγα λόγια, κατηγορούσε έμμεσα την... Λαγκάρντ ότι διέπραξε ''ποινικό αδίκημα'', αφού κατείχε και διαβίβασε στην Ελλάδα...προϊόν υποκλοπής. Αλλά ο ίδιος, ως κάτοχος γιά πολύ καιρό της ''Λίστας'', που δεν την... ''είδε'', δεν διέπρατε αδίκημα ως αποδέκτης-κάτοχος προϊόντος... υποκλοπής! Μόνο διατηρούσε, ως... ''ξεχασιάρης'', την ''Λίστα'' ως (μελλοντικό) ''όπλο'' εξόντωσης αντιπάλων (και πιθανά πολιτικών εκβιασμών;).
Δυστυχώς, η (γνωστή) πολυλογία του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, γιά αποπροσανατολισμό αφελών, δεν...έκρυψε τις ανακολουθίες του κι έτσι αυτοπροδόθηκε.
..........................................

Λέγεται ότι η Ελλάδα ζήτησε από την Γαλλία να ξαναδοθεί η ''Λίστα''. Μπορεί η Γαλλία να την δώσει πάλι. Αλλά τι πρακτική αξία θα έχει 3 χρόνια μετά; Και φυσικά η παράδοση στην Ελλάδα της γνήσιας λίστας, θα έθετε σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας στον κυβερνητικό εταίρο, Ευάγγελο Βενιζέλο και θα σήμαινε την δίωξή του (και γιά απάτη).

Ο θεωρούμενος -και όχι αδικα- ''αρχομανής, εγωπαθής, αδίστακτος'' πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν διώχτηκε ακόμα γιά κακούργημα, παράβαση καθήκοντος κ.ά., ως υπουργός Οικονομικών, επειδή η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, κατευθύνεται από την πολιτική-κομματική ''ελιτ'', αφού η... Βουλή αποφασίζει αν θα διωχτούν πολιτικοί. Και όπως συνηθίζεται, η Βουλή ουσιαστικά είναι χώρος ''ξεπλύματος ανομιών πολιτικών''. Τέτοια φαινόμενα, μόνο σε διεφθαρμένα κράτη συμβαίνουν, όταν δηλ. η νομοθετική εξουσία δεν έχει διαχωριστεί ουσιαστικά από την δικαστική. 'Οταν η νομοθετική εξουσία αυτοδιορίζεται και ως δικαστική σε ορισμένα ζητήματα, που έχουν σχέση με το κουκούλωμα και ατιμωρησία πολιτικών, είναι φυσικό να μην αποδίδεται Δικαιοσύνη και να μην υπάρχει ισονομία. 'Οτι χειρότερο γιά μιά χώρα που θέλει να λέγεται Ελληνική ''Δημοκρατία''.

Σημ.: Ποιές ''καταστάσεις'' και γιατί αποφάσισαν να τελειώσουν με το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ και τον ''αδίστακτο'' πρόεδρό του, είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς. Λοβέρδοι και άλλοι πρόθυμοι, που ''εξωχώριοι μέσω εγχώριων υποτακτικών'', τους ''υπόσχονται μεγαλεία'', στο σάπιο πολιτικό- κομματικό σύστημα Ελλάδας, θα υπάρξουν αρκετοί. Λέτε μετά το ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει η... ''Νέα Δημοκρατία''; Λογικά, ναι. Μην ξεχνάμε ότι τα λεμόνια έχουν μία χρήση, ενώ οι...λεμονόκουπες καταλήγουν εκεί που γνωρίζουμε. Οι δε δουλοπρεπείς, είναι, επίσης, μιάς χρήσης. Η περίπτωση GAP, που πετάχτηκε σαν... λεμονόκουπα αφού πρώτα έκανε την ''δουλειά'', το αποδεικνύει.


http://www.kalami.net

Tags: , , , , ,

0 Responses to “H ''Λίστα Λαγκάρντ'' και η... ηλιθιότητα του πολιτικού μικρόκοσμου της Αθήνας”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks