Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Κάτι θέλει να πει η Άγκυρα και το προετοιμάζει


Υπόθεση στρατιωτικής κατασκοπείας "Pandora"Aναφορά στο όνομα του Έλληνα πρώην Πρέσβη στην Άγκυρα κ Ξύδα.
Η Today's Zaman στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο "New evidence in spyring case further implicates Greece" αναφέρεται σε νέα στοιχεία που αποκαλύφτηκαν σε σχέση με την υπόθεση δικτύου στρατιωτικής
κατασκοπείας “Pandora”. Η εφημερίδα αναφέρει ότι σε διευκρινιστικό σημείωμα για τον «ενδιαφερόμενο πελάτη» που συνόδευε εξασέλιδο ντοκουμέντο που περιείχε ευαίσθητες πληροφορίες αναφέρεται μεταξύ άλλων η φράση:
«Αυτό είναι ακριβώς αυτό που επιθυμεί ο Zidas».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το όνομα Zidas συμπίπτει με το επώνυμο του Έλληνα πρώην Πρέσβη στην Αγκυρα την περίοδο 2007-2012 Φώτιου Ι. Ξύδα και ότι  αυτό προκάλεσε φήμες περί εμπλοκής του πρώην Πρέσβη κ. Ξύδα στην υπόθεση στρατιωτικής κατασκοπείας. 
Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ευαίσθητες  πληροφορίες που ζητούσε ο Zidas αφορούσαν προγράμματα τουρκικών υποβρυχίων και την ναυτική στρατηγική της Τουρκίας σε καιρό κρίσης ή πολέμου καθώς και τους τρόπους αυτοπροστασίας του τουρκικού στρατού από τα ελληνικά ναρκοπέδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αναφέρει επίσης ότι οι αστυνομικές έρευνες ξεκίνησαν δύο μήνες έπειτα από την αναχώρηση του πρώην Πρέσβη κ. Ξύδα από την Αγκυρα.

Tags: , , , ,

0 Responses to “Κάτι θέλει να πει η Άγκυρα και το προετοιμάζει”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks