Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Θεωρία συνομωσίας part II;;




Εικόνα πρώτη.. Ο Β Παγκόσμιος τελειώνει και αρχίζει ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ ΕΣΣΔ και ΗΠΑ.
Mετά απο δεκάδες χρόνια κοντά στα τέλη της δεκαετίας του 1980 η ΕΣΣΔ καταρρέει και οι ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ μένουν οι "νικητές" στο διπλωματικό πεδίο και ελέγχουν σχεδόν όλο τον πλανήτη. Την ίδια στιγμή μπαίνουν οι βάσεις για την ΕΟΚ. Οι ΗΠΑ το προβλέπουν και με "άρμα" την σύμμαχο Αγγλία, ξεκινούν μια διαδικασία προσέγγισης και αναγνώρισης για τον νέο τους αντίπαλο.

Εικόνα δεύτερη .. ΟΝΕ και μετά Ε.Ε... οι χώρες της Ευρώπης την δεκαετία 1990 και αρχές 2000 συμπτύσσονται και δημιουργούν ενα ισχυρό consortium οικονομικής φύσης που χτυπά το δολάριο ακόμα και σε συμβόλαιο πετρελαίων .. Η Βρεττανία ναι μεν είναι στην Ένωση και μεταφέρει και το κλίμα πέρα απο τον Ατλαντικό , αλλά επειδή δεν μετέχει του νομίσματος, η γνώμη της μετριάζεται. Οι ΗΠΑ ξεκινούν μια διαδικασία αλλαγής ισορροπιών στην Μ.Ανατολή με σκοπό τον έλεγχο με δυναμικές κινήσεις των ενεργειακών πεδίων στην περιοχή. Επίσης ξεκινούν μοχλεύσεις στα Βαλκάνια (Υπάρχουν έγγραφα στο wikileaks για αυτό) μέσω της CIA για αναπροσαρμογές σε σύνορα εκεί και δημιουργούν και το προτεκτοράτο της ΠΓΔΜ όπως και το Κόσσοβο. Τα πιόνια παίρνουν θέση.
Εικόνα τρίτη.. νέοι πάικτες στο παιχνίδι. Κίνα, Ρωσία (ο πάλαι ποτέ ισχυρός αντίπαλος), Ινδία, Πακιστάν. Όλοι ικανοί αλλά λίγοι ακόμα για να χτυπήσουν στα ίσα τις ΗΠΑ. Η αστερόεσσα εντωμεταξύ έχοντας δουλέψει στον πιο αδύναμο κρίκο της Ε.Ε. (την Ελλάδα) μέσω πολιτικών αχυράνθρωπων (τα έγγραφα και πάλι της CIA με χρηματοδοτήσεις κτλ.. ευρέως γνωστά και εύκολα να βρεθούν) αλλά και με συνδυασμό αλλαγής ισορροπιών σε Μ.Ανατολή και Βαλκάνια όπου έχει υποδαυλίσει Αλβανικές διεκδικήσεις και Τούρκικες αξιώσεις, .. καταφέρνει και μπαίνει στις αποφάσεις της Ε.Ε. με το κυριότερο όπλο.. το ΔΝΤ και τους οίκους αξιολογήσεων. Το ευρώ σαν γίγαντας με πήλινα πόδια, παραπάιει και γίνεται έρμαιο , ορέξεων απο την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να κάνουν προϊόντα ανταγωνιστικά ή να στηρίξουν απλά το νόμισμα τους. Τα συμβόλαια πετρελαίου ξαναγυρνάνε σε δολάριο ΗΠΑ και ταυτόχρονα επιβάλλεται "εκδημοκρατισμός" στις χώρες παραγωγής στην Μ.Ανατολή και θέλουν να επιβάλλουν το ανάποδο στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου που γνωρίζουν απο δημοκρατία, αλλά οχι απο απολυταρχικά καθεστώτα.


Εικόνα τέταρτη, με πιθανότητες στο μέλλον να γίνει... ο εκδημοκρατισμός στην Μ.Ανατολή θα συνεχιστεί, με συμμέτοχους Κίνα και Ρωσία, που θεωρούν πολύ επωφελέστερο να συνεργαστούν για να κερδίσουν , παρά να πολεμήσουν για να το πάρουν. .. Η Ε.Ε. διαλύεται ώς οικονομική ένωση και παραμένει μόνο ώς συμμαχία σε πολιτικό επίπεδο. Το ευρώ περνάει στο χρονοντούλαπο. Οι σφαίρες επιρροής ξαναγυρνάνε στο προσκήνιο και το διεθνές πλαίσιο της σκακιέρας , περνάει και πάλι σε φάση κίνησης πιονιών που θεωρούνται κλειδιά.


--Τα παραπάνω είναι μια προσωπική θεωρία βασισμένη σε κάποια γεγονότα αλλά και κάποια λογικά άλματα εκ μέρους μου.. δεν είναι απαραίτητο οτι έχει γίνει κατά αυτό τον τρόπο, αλλά δεν σημαίνει οτι και κάποια απο τα παραπάνω , μπορεί και να έγιναν ακριβώς έτσι.--

link: Θεωρία συνομωσίας Part I

http://pigadi-tis-skepsis.blogspot.gr

Tags: , , , , ,

0 Responses to “Θεωρία συνομωσίας part II;;”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks