Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Κανιβαλισμός στη Σιβηρία: Ψαράδες έφαγαν συνάδελφο!


ros18122012
Μία συγκλονιστική ιστορία κανιβαλισμού που θυμίζει το τραγικό περιστατικό στις Άνδεις εκτυλίχθηκε στην Ρωσία. Αλιείες οι οποίοι είχαν χαθεί στη Σιβηρία έφαγαν τις σάρκες συντρόφου τους.

"Δεν πρόκειται για δολοφονία. Κατανάλωσαν ανθρώπινη σάρκα, αφού ο άνθρωπος αυτός είχε πεθάνει, όντας ανήμποροι να επιβιώσουν στις συνθήκες" που επικρατούν στην τάιγκα, είπε μια πηγή στην εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα. Στην διάκριση της ανάκρισης, ένας από τους ψαράδες ομολόγησε την πράξη, πρόσθεσε.
Οι δύο επιζήσαντες μαζί με άλλους δύο αλιείς είχαν μεταβεί τον Αύγουστο σε μια περιοχή στην Γιακουτία, στο βορειοανατολικό τμήμα της Σιβηρίας, κι έκτοτε αγνοούνταν.
Οι επιζήσαντες βρέθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου κοντά σε ένα ποτάμι τουλάχιστον 250 χλμ. από την κοντινότερη πόλη, όμως τα άλλα δύο μέλη της ομάδας αγνοούνταν.
Οι αλιείς είπαν ότι η ομάδα χωρίστηκε, όμως κατόπιν βρέθηκε μια ανθρώπινη σορός με σημάδια που καταδείκνυαν βίαιο θάνατο στην τάιγκα.
Οι αρχές άρχισαν έρευνα για ανθρωποκτονία, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης άφησαν να εννοηθεί ότι υπήρχαν υποψίες για κανιβαλισμό. Οι δύο αλιείς δεν συνελήφθησαν, αλλά θεωρήθηκαν μάρτυρες στην υπόθεση.
Στην διάρκεια μιας ανάκρισης του ενός εξ αυτών, του Αλεξάντρ Αμπντουλάγεφ, ο άνδρας ομολόγησε πως μαζί με τον άλλο επιζώντα, τον Αλεξέι Γκουρουλένκο, έφαγαν από τις σάρκες του Αλεξέι Κουρότσκιν, σύμφωνα με αξιωματούχους που συμμετέχουν στην έρευνα και επικαλείται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος NVPress.ru.
"Σύμφωνα με (την κατάθεση από) τον Αμπντουλάγιεφ, ο θάνατος του Κουρότσκιν οφειλόταν σε φυσικά αίτια, υπέκυψε λόγω του ψύχους" που επικρατούσε. Οι δύο αλιείς "τρέφονταν από τη σορό του για εβδομάδες", σύμφωνα με τον NVPress.ru.
Η διάσταση του κανιβαλισμού στην υπόθεση αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά επίσημα την περασμένη εβδομάδα.
Ο Βίκτορ Καμάροφ, ο τέταρτος της ομάδας, αγνοείται ακόμα.
Το μόνο που βρέθηκε από τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς ήταν το σκάφος των αλιέων, μισοβυθισμένο.
http://www.theinsider.gr

Tags: ,

0 Responses to “Κανιβαλισμός στη Σιβηρία: Ψαράδες έφαγαν συνάδελφο!”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks