Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Συγκλονίζει τις ΗΠΑ το μακελειό με τους μαθητές στο Κονέκτικατ.


«Μια ολόκληρη τάξη αποδεκατίστηκε» έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε την Παρασκευή ένας ένοπλος στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ του Νιούταουν στο Κονέκτικατ, σκοτώνοντας συνολικά 27 ανθρώπους, ανάμεσά τους και 20 παιδιά.

Την ώρα των πυροβολισμών βρίσκονταν στο σχολείο περί τους...
600 μαθητές ενώ μεταξύ των νεκρών είναι επίσης ο διευθυντής του σχολείου και ο σχολικός ψυχολόγος.

Σε αίθουσα του σχολείου βρέθηκε και το πτώμα του δράστη. Πρόκειται για τον 24χρονο Ryan Lanza ο οποίος είχε επάνω του τέσσερα όπλα, ανάμεσά τους και μια ημιαυτόματη καραμπίνα και φορούσε αλεξίσφαιρο. 

Ο δράστης πριν από την αιματηρή εισβολή στο σχολείο είχε σκοτώσει τον πατέρα του, ενώ η μητέρα του, η οποία ήταν δασκάλα στο συγκεκριμένο δημοτικό, βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα του μακελειού.

Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει ότι ένας αδελφός του δράστη του μακελειού βρέθηκε σήμερα νεκρός σε ένα σπίτι στο Χομπόκεν στο Νιού Τζερσεϊ.

Το CBS και το NBC μεταδίδουν ότι η αστυνομία έχει συλλάβει άλλον έναν ύποπτο, τον οποίο συνδέουν με το μακελείο, αν και ο ίδιος το αρνείται.

Σύμφωνα με την Λεμπίνσκι, μητέρα που βρισκόταν στο σχολείο την ώρα που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, η κόρη της της είπε ότι ένας «μασκοφόρος» μπήκε στο γραφείο του διευθυντή και μάλλον τον πυροβόλησε. Ο δάσκαλος στην τάξη όπου φοιτά η κόρη της Λεμπίνσκι «κλείδωσε αμέσως την πόρτα και έβαλε όλα τα παιδιά στη γωνία της αίθουσας».

Ένα κορίτσι που μίλησε στο NBC περιέγραψε ότι άκουσε επτά δυνατούς κρότους ενώ βρισκόταν στο γυμναστήριο. Τα άλλα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και οι δάσκαλοι τα πήγαν σε ένα διπλανό γραφείο. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το επεισόδειο και λίγο μετά τις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) σε διάγγελμά του και με δάκρυα στα μάτια εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ζήσει τέτοιες τραγωδίες περισσότερες φορές από ό,τι θα έπρεπε». 


Εξαιρετικά συγκινημένος, ζήτησε σήμερα να γίνουν «ουσιαστικές ενέργειες» για την πρόληψη μελλοντικών μακελειών.

«Η πλειοψηφία αυτών που είναι τώρα νεκροί ήταν παιδιά, θαυμάσια παιδιά ηλικίας πέντε έως δέκα ετών», τόνισε ο Ομπάμα λέγοντας ότι «του ράγισε η καρδιά» ενώ σκούπιζε ένα δάκρυ.

«Έχουμε υποστεί πολλές τραγωδίες» όπως αυτή στο σχολείο του Νιουτάουν, σημείωσε.

«Ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, υπήρχαν εκπαιδευτικοί, άνδρες και γυναίκες που είχαν αφιερώσει τη ζωή τους για να βοηθήσουν τα παιδιά μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Η καρδιά μας ράγισε σήμερα, για τους γονείς και τους παππούδες, τους αδελφούς και τις αδελφές αυτών των παιδιών και για τις οικογένειες των θυμάτων» τόνισε ο πρόεδρος που είναι πατέρας δυο θυγατέρων 14 και 10 χρόνων και του οποίου η ετεροθαλής αδελφή είναι εκπαιδευτικός.

«Η χώρα μας έχει περάσει τέτοιου είδους καταστάσεις πολύ συχνά» παρατήρησε ο Ομπάμα, αναφερόμενος στα μακελειά που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν έτος, στο Κολοράντο, στο Όρεγκον και στο Ουισκόνσιν.

«Αυτές οι γειτονιές είναι οι γειτονιές μας, αυτά τα παιδιά είναι τα παιδιά μας», και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να αναλάβουμε ουσιαστική δράση για να αποτρέψουμε τέτοιου είδους τραγωδίες, ανεξάρτητα από την κομματική πολιτική».

Από:  protothema.gr

Tags: , ,

0 Responses to “Συγκλονίζει τις ΗΠΑ το μακελειό με τους μαθητές στο Κονέκτικατ.”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks